• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απίστευτο και όμως «ελληνικό»: Κλειστή αύριο η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ λόγω απειλών στους υγειονομικούς ελεγκτές!

lawandorder.gr 13-10-2021 21:23 Τελευταία ενημέρωση: 13-10-2021 21:24
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Απίστευτο και όμως «ελληνικό»: Κλειστή αύριο η Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ λόγω απειλών στους υγειονομικούς ελεγκτές!
Με απόφαση της Κοσμητείας!

Με απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα μαθήματα αύριο Πέμπτη στη σχολή δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω παρεμπόδισης του έργου των υγειονομικών ελεγκτών.

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, συγκεκριμένες ομάδες ατόμων που αυτοπροσδιορίζονται ως σχήματα φοιτητών, παρεμπόδιζαν τόσο τη Δευτέρα όσο και την Τρίτη τους ελέγχους στην είσοδο της Σχολής, ασκώντας ακόμη και λεκτική βία αλλά και με απειλές σωματικής βλάβης προς τα πρόσωπα των υγειονομικών ελεγκτών, με το φαινόμενο να συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη.

Η συνέπεια των παραπάνω ενεργειών ήταν η αθρόα συρροή των φοιτητών εντός του κτιρίου χωρίς να επιδείξουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού, την ώρα που η Σχολή δεν μετρά πλέον ένα αλλά δύο θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Ο φόβος για τη διασπορά του κορωνοϊού ανάγκασε την Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών να λάβει δραστικά μέτρα. Έτσι, για να διασφαλίσει την υγεία των συμμετεχόντων στη διά ζώσης διδασκαλία αποφάσισε την αναστολή των εκπαιδευτικών διαδικασιών στο κεντρικό κτίριο για αύριο Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, υπογραμμίζοντας ότι θα προβεί σε όλες τις ενέργειες για την αντιμετώπιση εκείνων που υπονομεύουν την ασφάλεια του υγειονομικού covid πρωτοκόλλου.

Για τα προαναφερθέντα γεγονότα που σημάδευσαν τα πρώτα μαθήματα στη ΣΘΕ, η Κοσμητεία της Σχολής ζητά τη συνολική στήριξη των ιθυνόντων για την ομαλή εφαρμογή του υγειονομικού ελέγχου κατά την έλευση των φοιτητών στο κεντρικό κτίριο.

«Ελλιπέστατα τα μέτρα – Η παρεμπόδιση ελέγχων έδωσε “πάτημα” στην Κοσμητεία της Σχολής»

Ο Γιώργος Τσουγγάρης, εκλεγμένος στο Δ.Σ. του ΣΦ Μαθηματικού της ΣΘΕ τόνισε ότι τα μέτρα που έλαβε το ΑΠΘ για την έναρξη της δια ζώσης διδασκαλίας είναι ελλιπέστατα, καθώς και τις τρεις πρώτες ημέρες παρουσιάστηκε συνωστισμός σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις: «Πρώτη: Στους ελέγχους, διότι ήταν μόνο δύο εργαζόμενοι και δεν έφταναν για 2.000 φοιτητές που συνέρρεαν στις 9 το πρωί με αποτέλεσμα να έχει ουρά έως το Γεννηματάς. Δεύτερη: Συνωστισμός στους διαδρόμους και τρίτη μέσα στις αίθουσες, καθώς οι φοιτητές έφταναν ακόμη και στα σκαλιά».

Για το θέμα του τραμπουκισμού των εργαζομένων στους covid ελέγχους ο εκλεγμένος στο Δ.Σ. του ΣΦ Μαθηματικού της ΣΘΕ σημείωσε ότι «προφανώς υπήρξαν ζητήματα από τις γνωστές ομάδες στα Πανεπιστήμια, καθώς θεώρησαν ότι δεν έπρεπε να υπάρχει έλεγχος γενικά και ότι γίνεται στο πλαίσιο της “πειθάρχησης” των φοιτητών. Αυτό, όμως, είναι αποπροσανατολιστικό και δίνει “πάτημα” στην Κοσμητεία της ΣΘΕ να κλείσει τη Σχολή, καθώς τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι ανεπαρκή και με πρόσχημα αυτές τις δικαιολογίες βάζουν λουκέτο αύριο».

«Άτομα που ανήκουν στον αναρχοαυτόνομο χώρο τραμπούκισαν εργαζόμενους»

Φοιτήτρια της ΣΘΕ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της τόνισε στο ThessToday.gr ότι «ορισμένα άτομα που ανήκουν στον αναρχοαυτόνομο χώρο τραμπούκισαν τους εργαζόμενους για να μην γίνουν οι έλεγχοι», ενώ κατήγγειλε ότι «ακόμη και αυτοί οι έλεγχοι που γίνονται στους χώρους των Πανεπιστημίων είναι προσχηματικοί. Δεν υπάρχει κανένα πρακτικό μέτρο για την ασφάλεια της υγείας μας. Όλα αυτά είναι ημίμετρα που προσπαθεί να πάρει το ΑΠΘ διότι δεν διεκδικεί χρηματοδότηση για την ασφάλεια των φοιτητών όπως με rapid test ή αναδιαμόρφωσης των χώρων για μεγαλύτερες αίθουσες».

Κινητοποίηση αύριο στις 12 το μεσημέρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο οι φοιτητικοί σύλλογοι της ΣΘΕ με αφορμή τα «ελλιπή» όπως χαρακτηρίζουν μέτρα θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο κτίριο της Κοσμητείας, στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ, θα επιδιώξουν να μιλήσουν και με την Κοσμητόρρισα, Χαρά Χαραλάμπους.

Να σημειωθεί ότι το ThessToday.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, ωστόσο αυτό έως τώρα δεν κατέστη δυνατόν.

Πηγή: Thesstoday.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo