• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ένοπλες Δυνάμεις και Εκκλησία: Άρρηκτοι διαχρονικοί δεσμοί

lawandorder.gr 13-10-2021 17:18 Τελευταία ενημέρωση: 13-10-2021 17:19
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως / Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ
Ένοπλες Δυνάμεις και Εκκλησία: Άρρηκτοι διαχρονικοί δεσμοί
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωησης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Οι διαχρονικοί δεσμοί μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας και της Εκκλησίας της Ελλάδος επιβεβαιώθηκαν για ακόμα μία φορά με την υπογραφή του Σύμφωνο Συνεργασίας πενταετούς διάρκειας μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Το μνημόνιο υπεγράφη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και τον Διευθυντή Β´ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχο Δημήτριο Μήλα, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Η υπογραφή του Συμφώνου αποσκοπεί στη συμμετοχή των Στρατιωτικών Ιερέων σε εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και στην από κοινού διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, όπως σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τους άρρηκτους διαχρονικούς δεσμούς της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε και ευχαριστώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο πρόσωπο του Αναπληρωτή Προέδρου του ΙΠΕ Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συμβάλει αποφασιστικά στην κατάρτιση, στην επιμόρφωση, στην ποιμαντική εξειδίκευση και στην δια βίου εκπαίδευση των Αξιωματικών Ιερέων, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτουν με επαρκείς γνώσεις τις ανάγκες της θρησκευτικής αγωγής τόσο των στελεχών, όσο και των στρατευμένων νέων της Πατρίδας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo