• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίσκεψη Μ. Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία

lawandorder.gr 13-10-2021 15:47
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Επίσκεψη Μ. Βαρβιτσιώτη στη Βόρεια Μακεδονία
Έπειτα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Nicola Dimitrov

Στα Σκόπια θα μεταβεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, έπειτα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Nicola Dimitrov.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Nikola Dimitrov, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Bujar Osmani. Σημειώνεται ότι στο τέλος της συνάντησης με τον κ. Dimitrov, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Zoran Zaev.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ αναμένεται να εξετασθούν και ζητήματα διμερών σχέσεων, όπως η οικονομία και η ενέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αναπληρωτής Υπουργός θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo