• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Πεδίον του Άρεως

lawandorder.gr 13-10-2021 14:12 Τελευταία ενημέρωση: 13-10-2021 14:12
Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Πεδίον του Άρεως / Φωτογραφία: Eurokinissi
Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών στο Πεδίον του Άρεως
Το μνημόσυνο τελέστηκε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του υπερεκατοντούτη στρατηγού Ιερολοχίτη

Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ιερολοχιτών τελέστηκε σήμερα στο ομώνυμο Μνημείο στο Πεδίον του Άρεως, στην Αθήνα.

Όπως ανακοινώθηκε, το μνημόσυνο τελέστηκε παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του υπερεκατοντούτη στρατηγού Ιερολοχίτη, Κωνσταντίνου Κόρκα.  

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη συγκρότηση του «Ιερού Λόχου» από εθελοντές Έλληνες αξιωματικούς και οπλίτες όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που συντέλεσαν καθοριστικά με τη δράση τους στην απελευθέρωση των νήσων της χώρας μας, στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδιαίτερη μνεία έκανε, δε, στον πρώτο διοικητή συνταγματάρχη Πεζικού, Χριστόδουλο Τσιγάντε, και τους συμπολεμιστές του, οι οποίοι, όπως ανέφερε, «μας κληροδότησαν ολοζώντανη την παράδοση του "Ο Τολμών Νικά"».  

Στην τελετή παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γεώργιος Δημόπουλος, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αττικής, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, οι ακόλουθοι 'Αμυνας στην Ελλάδα, της Αιγύπτου, συνταγματάρχης Ayman Alian Mahmoud Alian και του Ηνωμένου Βασιλείου, πλοίαρχος Alexander John Taylor Bush, καθώς και εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων και εφέδρων καταδρομέων.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo