• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δένεται με ισχυρές δημοκρατίες στην περιοχή του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού

Θανάσης Αργυράκης 12-10-2021 21:40 Τελευταία ενημέρωση: 12-10-2021 21:40
Ο αναπληρωτής Υπουργός των Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δένεται με ισχυρές δημοκρατίες στην περιοχή του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ισχυρούς ναυτιλιακούς δεσμούς της χώρας μας με την Σιγκαπούρη

«Οι συμφωνίες που έρχονται προς κύρωση στη Βουλή κατοχυρώνουν την ΕΕ ως παγκόσμια δύναμη εξαγωγής δημοκρατίας, σταθερότητας, σεβασμού στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Κράτος Δικαίου, ισονομίας, λογοδοσίας και διαφάνειας στις συναλλαγές της», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την κύρωση Συμφωνιών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της αφενός και της Νέας Ζηλανδίας, Αυστραλίας, Ιαπωνίας και Σιγκαπούρης αφετέρου.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να υπερψηφιστούν αυτές οι συμφωνίες από όσους συμμερίζονται τον ρόλο που πρέπει να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο παγκόσμιο σκηνικό, όπως ζητάμε πάντα στην Ελλάδα, με στόχο την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου και των υγιών διακρατικών σχέσεων, καθώς και την εμβάθυνση των δημοκρατικών θεσμών.

«Μέσα από την πολιτική λειτουργία της Ένωσης μπορούμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο με λιγότερους ατελέσφορους ανταγωνισμούς, μεγαλύτερη συνεργασία και εξαγωγή σταθερότητας, Δημοκρατίας, Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Κράτους Δικαίου. Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι αυτό είναι το πολιτικό πλαίσιο του διαλόγου της Ένωσης όταν συναλλάσσεται με τρίτους, νομίζω ότι πάσχει από ιδεοληπτική αντίληψη γύρω από τα θέματα που την αφορούν», επισήμανε.

Υπογράμμισε επίσης ότι με αυτές τις συμφωνίες η χώρα μας δένεται με ισχυρές δημοκρατίες στην περιοχή του Ειρηνικού και του Ινδικού ωκεανού και ανοίγει τον διάλογο, για να έρθει η Ένωση και αυτές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γύρω από τα εμπορικά θέματα κάτω από κανόνες.

Ναυτιλία - Σιγκαπούρη

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη δεύτερη παρέμβασή του στους ισχυρούς ναυτιλιακούς δεσμούς της χώρας μας με την Σιγκαπούρη, που βιώνει πρωτόγνωρα επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης, αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι του πλανήτη και είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την ανάπτυξη της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η ήδη ισχύουσα εμπορική συμφωνία με τη Σιγκαπούρη έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα προστατευτική για τα ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης (ιδίως της φέτας) και μπορεί να αποτελέσει οδηγό στη μάχη των Ελλήνων παραγωγών, κτηνοτρόφων και κυβέρνησης για τη διεθνή κατοχύρωσή τους.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo