• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»

lawandorder.gr 11-10-2021 23:53 Τελευταία ενημέρωση: 11-10-2021 23:56
Βροχερή Αθήνα / Eurokinissi
Νέα κακοκαιρία προ των πυλών - «Ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα»
Σε πολλές περιοχές θα δώσει ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής, ικανά να προκαλέσουν καταστροφές και πολλά προβλήματα, αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για νέα σφοδρή κακοκαιρία που ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, την ώρα που η «Αθηνά» σαρώνει τη χώρα, έχοντας προκαλέσει τεράστιες καταστροφές. Σε πολλές περιοχές θα δώσει ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής, ικανά να προκαλέσουν καταστροφές και πολλά προβλήματα, υπογραμμίζει.

Οι  μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι τις επόμενες ώρες ναι μεν θα συνεχιστεί η κακοκαιρία, ωστόσο τα πολύ έντονα φαινόμενα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους από την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ενώ πρόκειται να αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η επερχόμενη κακοκαιρία ίσως να προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα. Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να μην υπερεκτιμήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στη φύση.

Η ανάρτηση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Έρχεται κακοκαιρία που ίσως προσεγγίσει σε ένταση μεσογειακό κυκλώνα

Με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα κυλήσει και η εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας, με πιο έντονο όμως το κύμα κακοκαιρίας που φαίνεται από Τετάρτη βράδυ και μετά.

Όπως βλέπουμε στον πρώτο μας χάρτη, οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να κινηθούν από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα (γαλάζιο χρώμα), καθώς θα αλληλεπιδράσουν με τα θερμά νερά της Μεσογείου θα σχηματίσουν ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στα νότια τμήματα της Ιταλίας, το οποίο αναμένεται να κινηθεί προς τη χώρα μας. Πιεζόμενο από τις υψηλές πιέσεις βορειότερα, θα προσπαθήσει να «μιμηθεί» τον μηχανισμό δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα το οποίο θα αλληλεπιδράσει αυτό το βαρομετρικό χαμηλό με τα θερμά νερά του Ιονίου πελάγους και της κεντρικής Μεσογείου αλλά και από την ένταση της ψυχρής αέριας μάζας που θα το τροφοδοτεί στα μεγαλύτερα ύψη της τροπόσφαιρας.

Στον δεύτερο χάρτη μας παρουσιάζονται τα κύματα βροχοπτώσεων-καταιγίδων που αναμένεται να συνοδεύσουν αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, ενώ διακρίνεται και το «Μάτι» που ίσως συνοδεύσει αυτή την κυκλωνική ροή.

Στον τρίτο χάρτη μας μπορούμε να δούμε τις ταχύτητες του ανέμου που θα προκαλέσει αυτή η κυκλωνική ροή, με τα πρώτα στοιχεία να θέλουν γύρω από το κυκλωνικό κέντρο ταχύτητες ανέμου που ίσως ξεπεράσουν και τα 10 μποφόρ!

Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε όλοι στο μυαλό μας, ανεξάρτητα από το αν σχηματιστεί Μεσογειακός κυκλώνας ή όχι, είναι ότι έρχεται μια ιδιαίτερα σφοδρή κακοκαιρία, που σε πολλές περιοχές θα δώσει ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής, ικανά να προκαλέσουν καταστροφές και πολλά προβλήματα.

Είμαστε σε μία εποχή όπου οι θάλασσές μας έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά θερμότητας, τα οποία με τη σειρά τους δημιουργούν μεγάλη ένταση στα καιρικά φαινόμενα.

Είναι δύσκολο να δώσουμε με ακρίβεια περιοχές που θα πληγούν ή όχι, μιας και μικρές μεταβολές στη θέση του συστήματος κακοκαιρίας μπορεί να μεταβάλουν τις περιοχές επικινδυνότητας.

Θα προσπαθήσουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε μια εικόνα για την τροχιά της κακοκαιρίας, χωρίς όμως αυτό να είναι και απόλυτο. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και μένουμε διαρκώς ενημερωμένοι χωρίς πανικό!
Για μια ακόμα σοβαρή επιδείνωση του καιρού, χειρότερη και από την κακοκαιρία «Αθηνά» προειδοποιεί με τη σειρά του ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo