• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Για τις δράσεις του Λιμενικού στο Αιγαίο για το μεταναστευτικό ενημερώθηκε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

lawandorder.gr 11-10-2021 12:16 Τελευταία ενημέρωση: 11-10-2021 12:17
Λιμενικό και μετανάστες / Φωτογραφία: Eurokinissi
Για τις δράσεις του Λιμενικού στο Αιγαίο για το μεταναστευτικό ενημερώθηκε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών
Τον ενημέρωσε ο υπουργός Ναυτιλίας

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Gerald Darmanin, ενημερώθηκε το πρωί για τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, αντιναυάρχου Θεόδωρου Κλιάρη.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, λίγες ημέρες μετά την ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που διευρύνει τη μακρά συνεργασία των δύο χωρών. Η πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτησή μας κάλυψε πολλά και σημαντικά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος: Την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Λιμενικού Σώματος και τις προσπάθειες που καταβάλλει με αποτελεσματικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με συνεργασία και της Frontex για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας, που είναι και σύνορα της ΕΕ, τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη και την ασφάλεια στη Μεσόγειο. Η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται κοινές δημοκρατικές αξίες, κοινές επιδιώξεις για την άμυνα, την ασφάλεια και την ειρήνη, κοινή προοπτική για πρόοδο και ευημερία. Και η σημερινή μας συνάντηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα για τη διεύρυνση και την εμβάθυνση της συνεργασίας μας και θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω τον κύριο υπουργό και για τη συζήτηση που είχαμε αλλά και για τη σημερινή του παρουσία στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής».

Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου τον υπουργό για την υποδοχή του. Η παρουσία μου εδώ είναι στο πλαίσιο της χρόνιας ελληνο-γαλλικής φιλίας και είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση και συζήτηση. Και εμείς θεωρούμε πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. Συζητήσαμε και τα μέσα που παρέχουμε μέσω της Frontex, τα οποία σίγουρα θα αυξηθούν στα πλαίσια της προεδρίας της ΕΕ από τη Γαλλία που ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2022 και για μία ακόμα φορά είδαμε την εμβάθυνση της φιλίας των δύο χωρών μας, όπως εκφάστηκε από το πρόσφατο σύμφωνο για την εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo