• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Με επίδειξη πιστοποιητικού η είσοδος σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ - Μεγάλες ουρές στις πύλες (εικόνες)

lawandorder.gr 11-10-2021 10:44 Τελευταία ενημέρωση: 11-10-2021 10:48
ΠΑΜΑΚ / Φωτογραφία: Thestival
Με επίδειξη πιστοποιητικού η είσοδος σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ - Μεγάλες ουρές στις πύλες (εικόνες)
Δεκάδες φοιτητές περιμένουν τη σειρά τους κρατώντας τα πιστοποιητικά και τις ταυτότητές τους στο χέρι

Με επίδειξη πιστοποιητικού πραγματοποιείται η είσοδος σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη, με τις ουρές των φοιτητών να είναι μεγάλες.

Επιστροφή στα αμφιθέατρα με μέτρα για τους φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα δια ζώσης, για πρώτη φορά μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το thestival, στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ υπάρχει ένας ελεγκτής του Πανεπιστημίου, ο οποίος «σκανάρει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα επιτρέπει στους φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα.

«Ολα πάνε καλά μέχρι στιγμής, κάθε φοιτητής έχει πιστοποιητικό»

«Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο», δήλωσε στο thestival ελεγκτής του ΑΠΘ.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, η περιοχή του πανεπιστημίου γέμισε με φοιτητές μετά από πολύ καιρό, οι οποίοι κατά πλειοψηφία τηρούν τα μέτρα φορώντας μάσκα ακόμα και στους προαύλιους χώρους.

ουρές φοιτητών ΑΠΘ ΠΑΜΑΚ

ουρές φοιτητών ΑΠΘ ΠΑΜΑΚ

Παρόμοιο σκηνικό ελέγχων και στο ΠΑΜΑΚ

Ελεγχοι διεξάγονται και στο ΠΑΜΑΚ, με ελεγκτή να ζητάει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης των φοιτητών. Στο ΠΑΜΑΚ βέβαια ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, όπου γίνεται στην είσοδο των κτιρίων, σύμφωνα με το thestival.

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η ουρά που σχηματίστηκε, γύρω στις εννιά το πρωί, στον πεζόδρομο της οδού Εγνατία, έξω από το ΠΑΜΑΚ είναι μεγάλη για τους σπουδαστές, φτάνοντας μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται από τρία σημεία.

Κληθείς να σχολιάσει την ταλαιπωρία της αναμονής των φοιτητών, ο Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, Στέλιος Κατρανίδης, καθησύχασε τους σπουδαστές τονίζοντας ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες.

«Με τον σχεδιασμό που έχουμε θα τα καταφέρουμε. Με συνεννόηση με τους φοιτητές οι οποίοι έχουν καλή διάθεση. Από εκεί και πέρα το πανεπιστήμιο μας έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση χωρίς να έχει ευθύνη. Νωρίς το πρωί υπάρχει μία ταλαιπωρία αλλά θα το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελεγκτές», ανέφερε.

ουρές φοιτητών ΑΠΘ ΠΑΜΑΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo