21.3 C
Athens
16 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Αρχίζει στο Εφετείο η δίκη για την υπόθεση βιασμού ταξιτζή με κατηγορούμενο γνωστό ηθοποιό


    Στο σκαμνί του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, δηλαδή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, θα καθίσει σήμερα ξανά ο ηθοποιός Γιώργος Κ., προκειμένου να δικαστεί εκ νέου για την κατηγορία του βιασμού νεαρού ταξιτζή, πίσω από τη Γεωπονική Σχολή το Νοέμβριο του 2018.
    Ο ηθοποιός θα δικαστεί ξανά σε δεύτερο βαθμό, παρά την, κατά πλειοψηφία, αθώωσή του για το συγκεκριμένο αδίκημα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, τον Μάρτιο του 2020. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη υπόθεση ο νεαρός ηθοποιός είχε προφυλακιστεί μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και είχε παραμείνει στις φυλακές για 16 μήνες πριν την έναρξη της πρωτοβάθμιας δίκη. Ο ίδιος, αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία που του είχε αποδοθεί και υποστηρίζει ότι ποτέ δεν τέλεσε το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του νεαρού ταξιτζή.
    Ωστόσο, μετά την αθώωση του από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, η εισαγγελέας Εφετών Αρετή Σκαφίδα άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης ζητώντας εκ νέου διεξαγωγή της δίκης για την συγκεκριμένη υπόθεση. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, το πρωτόδικο δικαστήριο δεν εκτίμησε ορθά τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας αλλά και αυτά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.
    Αξίζει να σημειωθεί πως το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε εκδώσει την αθωωτική ετυμηγορία του για τον ηθοποιό, αφού είχε ακούσει τους μάρτυρες της υπόθεσης αλλά και τον γενετιστή Γεώργιο Φιτσιάλο, να καταθέτει στο δικαστήριο πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος DNA του ηθοποιού ούτε στο ταξί του αυτοκινητιστή ούτε και στον ίδιο.
    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα που είχε εκδοθεί για την υπόθεση, ο ηθοποιός «στις 13/11/2018 με σωματική βία, συνισταμένη στην περιαγωγή άλλου σε κατάσταση αναισθησίας και ανικανότητας για αντίσταση με υπνωτικά ή ναρκωτικά ή άλλα ανάλογα μέσα, εξανάγκασε άλλον σε ανοχή ασελγούς πράξη». Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου του 2018 «επιβιβάσθηκε στο ταξί που οδηγούσε ο μηνυτής και του ζήτησε να τον μεταφέρει στην περιοχή του Μοναστηρακίου (…), όπου χρησιμοποιώντας ως τέχνασμα ότι θέλει να τον κεράσει ένα σάντουιτς, κατάφερε να τον απομακρύνει από το όχημα, εισήλθε μόνος του σε αυτό και έριξε στο ποτήρι με τον καφέ του παθόντος άγνωστη ναρκωτική ουσία, ενώ άφησε να διαχυθεί και στον αέρα άγνωστη αναισθητική-χαλαρωτική ουσία». Ακολούθως, όταν το θύμα ξαναμπήκε στο ταξί για να συνεχίσουν τη διαδρομή προς το Γκάζι και ήπιε μερικές γουλιές από τον καφέ του, άρχισε να ζαλίζεται και να νιώθει ερωτική έξαψη. Σύμφωνα με το βούλευμα, αυτή την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο οδηγός ταξί, εκμεταλλεύτηκε ο ηθοποιός, για να τον οδηγήσει σε χώρο πίσω από τη Γεωπονική Σχολή, όπου τον εξανάγκασε σε ασελγή πράξη, αφού προηγουμένως είχε βεβαιωθεί πως το θύμα είχε χάσει τις αισθήσεις του.
    Η έφεση
    Στη συνέχεια, η εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης, κρίνοντας ότι δεν ερευνήθηκαν ορθά στον πρώτο βαθμό εκδίκασης τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης.
    Ειδικότερα, η εισαγγελέας στην έφεσή της αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο αυτοκινητιστής έφερε μικρορήξεις στην πρωκτική περιοχή, όπως και στις καταθέσεις μαρτύρων που περιέγραψαν στη δίκη σε πρώτο βαθμό τα όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου κατέληξαν ο οδηγός ταξί και ο ηθοποιός.
    Η εισαγγελέας αναφέρει ότι σύμφωνα με τις καταθέσει αυτές ο οδηγός ταξί όταν έφτασε σο νοσοκομείο είχε «εμφανή σημάδια παθολογικής διαταραχής και λήψης ναρκωτικής ουσίας» και «δεν ήταν νηφάλιος είχε εξάρσεις, ξεσπάσματα και καταβυθίσεις, είχε εφίδρωση, κόκκινα μάτια και έβγαζε αφρούς από τις άκρες του στόματός του, είχε πάθει κάτι σαν αγκύλωση και δεν μπορούσε να κουνηθεί».
    Επιπλέον, η εισαγγελέας υπογραμμίζει στην έφεσή της πως δεν ελήφθη δείγμα DNA από κρίσιμα στοιχεία, καθώς δεν εξετάστηκε ούτε το πουκάμισο του ταξιτζή, ούτε το στήθος του, ούτε και ο τράχηλός του, σημεία τα οποία, κατά τη δικογραφία, ακούμπησε ο κατηγορούμενος ηθοποιός.
    Πιο συγκεκριμένα, κατά τη εισαγγελέα ενώ ο οδηγός ταξί, κατέθεσε ότι αυτό που θυμάται είναι τον κατηγορούμενο να του έχει ξεκουμπώσει το πουκάμισο, να του χαϊδεύει το στήθος και τη ρώγα, ωστόσο από τα ως άνω σημεία, δεν εξετάσθηκαν για DNA του κατηγορούμενου, έστω και αν περιγράφηκε η ανωτέρω πράξη η οποία συντείνει στην απόδειξη της επαφής τους.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Αρχίζει στο Εφετείο η δίκη για την υπόθεση βιασμού ταξιτζή με κατηγορούμενο γνωστό ηθοποιό
    Κακοκαιρία «Αθηνά»: Ραγδαία επιδείνωση σήμερα – Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
    ΕΟΔΥ: Σε αυτά τα 173 σημεία θα πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid test
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ