• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πήλιο: Σοβαρές ζημιές από το πέρασμα της ισχυρής κακοκαιρίας (βίντεο)

lawandorder.gr 10-10-2021 17:57 Τελευταία ενημέρωση: 10-10-2021 17:57
Ζημιές στο Πήλιο / Φωτογραφία: magnesianews.gr
Πήλιο: Σοβαρές ζημιές από το πέρασμα της ισχυρής κακοκαιρίας (βίντεο)
Η σημερινή μέρα αποκάλυψε το μέγεθός τους το οποίο αφορά σε κατολισθήσεις σε δρόμους και σπίτι

Η έντονη βροχόπτωση που πλήττει από χθες το ανατολικό Πήλιο, έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Η σημερινή μέρα αποκάλυψε το μέγεθός τους το οποίο αφορά σε κατολισθήσεις σε δρόμους και σπίτι. Μάλιστα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, ένα σπίτι έχει καταπλακωθεί από βράχο ο οποίος αποκολλήθηκε από το βουνό προκαλώντας σημαντικές ζημιές, καθώς και σε τρία οχήματα που βρίσκονταν εκεί.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η ποσότητα του νερού που έπεσε τις δύο τελευταίες ημέρες είναι τέτοια που έχει προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα τα οποία, γίνεται διαχείριση ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να καθαριστούν οι αύλακες ώστε τα νερά να διοχετεύονται προς τη θάλασσα.

Αυτή την ώρα σύμφωνα με το magnesianews.gr, τρία μηχανήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην περιοχή, ώστε να απομακρύνουν βράχους και πέτρες από το δρόμο και να καθαρίσουν αυλάκια για τη διευκόλυνση της ροής του των νερών. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr σημαντικά προβλήματα καταγράφονται και στο Πουρί όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις ενώ ο δρόμο προς τα “Βλαχοχώραφα” είναι κλειστός.

Έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση των ζημιών από κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Στην περιοχή βρίσκονται τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, όσο και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo