• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ο ταξίαρχος που κατασκευάζει ναυστάθμους

Law and Order 10-10-2021 12:01 Τελευταία ενημέρωση: 10-10-2021 12:15
Ναύσταθμος Ελευσίνας
Ο ταξίαρχος που κατασκευάζει ναυστάθμους
Επιβλέπει την κατασκευή γεφυρών, οικισμών, χάραξη δρόμων, έως την κατασκευή του νέου Κορυδαλλού και των νέων ναυστάθμων του Πολεμικού Ναυτικού

Ο ταξίαρχος Μιχάλης Κλούβας, διευθυντής του Μηχανικού στο ΓΕΕΘΑ και διευθυντής της ΜΟΜΚΑ είναι ο αξιωματικός παντός καιρού ή για την ακρίβεια παντός τεχνικού έργου. Επιβλέπει την κατασκευή γεφυρών, οικισμών, χάραξη δρόμων, έως την κατασκευή του νέου Κορυδαλλού και των νέων ναυστάθμων του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη».

Ο Ταξίαρχος τούτες τις ημέρες ασχολείται με τον νέο ναύσταθμο Κρήτης, με την επέκτασή του, με τη δημιουργία οικισμών για τους αξιωματικούς και το προσωπικό, με επεκτάσεις διαδρόμων και του λιμένος και παράλληλα ασχολείται με τη δημιουργία ενός τρίτου ναυστάθμου στο Βόλο. Στην καρδιά του Αιγαίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό μεγαλώνει, εκσυγχρονίζεται και θέλει νέες βάσεις ώστε να έχει αποτύπωμα όχι μόνον στο Αιγαίο αλλά σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Στο Βόλο δεν πρόκειται να σταθμεύουν μόνον αρματαγωγά αλλά και όλα τα πλοία επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Το ΓΕΕΘΑ όμως δεν περιορίζει το knowhow του ταξιάρχου μόνον στην Ελλάδα. Πρόκειται να τον στείλει και στην Κύπρο (εάν ζητηθεί) για να δώσει τις τεχνικές κατευθύνσεις για τη δημιουργία ενός ναυστάθμου στο Μαρί της Λεμεσού, απαραίτητου για την άμυνα της ΝΑ Μεσογείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo