• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νέες μαρτυρίες για το βιασμό του 19χρονου ΑμεΑ: «Να τιμωρηθούν και να μην το καλύψουν» (βίντεο)

lawandorder.gr 09-10-2021 21:31 Τελευταία ενημέρωση: 09-10-2021 21:32
Κατηγορούμενοι για την υπόθεση στα Χανιά / Φωτογραφία: Flashnews.gr
Νέες μαρτυρίες για το βιασμό του 19χρονου ΑμεΑ: «Να τιμωρηθούν και να μην το καλύψουν» (βίντεο)
Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του βίωνε την εγκατάλειψη και την κακομεταχείρηση, μένοντας με τον πατέρα και τον παππού του
Η υπόθεση με την κατ' εξακολούθηση σωματική – ψυχική κακοποίηση και σύμφωνα με την ιατροδικαστική και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη τον βιασμό του 19χρονου σήμερα Γιάννη, από τις Βουκολιές Χανίων, έχει συγκλονίσει την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρία στην ΕΡΤ Χανίων από άνθρωπο που γνώριζε τον άτυχο νέο, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του βίωνε την εγκατάλειψη και την κακομεταχείρηση, μένοντας με τον πατέρα και τον παππού του.

Σύμφωνα με το ψυχιατρικό πόρισμα της 15ης Ιουλίου 2021, το παιδί «…πάσχει από μέτρια νοητική στέρηση. Δεν εμφανίζει διαταραχές του συναισθήματος, ούτε ψυχωσικές εκδηλώσεις. Κατά την προφορική εξέταση επιβεβαίωσε πλήρως τις αναφορές των κοινωνικών υπηρεσιών σχετικά με την τραυματική παρά φύσει σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη προ τετραετίας περίπου από….».

Στο πόρισμα ο ψυχίατρος τονίζει ότι «ο δείκτης νοημοσύνης του δεν τον βοηθά στην αυτοπροστασία του από παρόμοια συμβάντα, αλλά και ότι ενδεχομένως να αποκρύψει τα ανωτέρω συμβάντα, προκειμένου να διαφυλάξει την όποια σχέση έχει με τον πατέρα του».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το παιδί μεγάλωνε ουσιαστικά στα σπίτια των γειτόνων, οι οποίοι το φρόντιζαν όσο μπορούσαν.

Το 19χρονο σήμερα αγόρι, για την σεξουαλική κακοποίησή του έχει μιλήσει για περισσότερους από δύο – τρεις ενήλικες. Οι καταθέσεις του, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στον ψυχίατρο, στον ψυχολόγο, στην αστυνομία και στον εισαγγελέα είναι σαφείς, χωρίς ανακρίβειες ή αντιφάσεις.

Και ενώ για την υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ασφάλεια δύο ιερείς, ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί ο πατέρας του -για ενδοοικογενειακή βία- και ο 67χρονος φίλος του για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του ανυπεράσπιστου παιδιού, οι άνθρωποι που νοιάζονται γι αυτόν, ζητούν να μην υπάρξει συγκάλυψη, να μην ξεχαστεί αυτή η ιστορία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo