• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βαρβιτσιώτης: «Ιστορικά ανορθόγραφη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ» (βίντεο)

lawandorder.gr 07-10-2021 21:06 Τελευταία ενημέρωση: 07-10-2021 21:26
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης / Eurokinissi
Βαρβιτσιώτης: «Ιστορικά ανορθόγραφη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ» (βίντεο)
«Η αρνητική ψήφος απέναντι σε μία χώρα που είναι παραδοσιακός και στρατηγικός σύμμαχος αποτελεί αρνητική εικόνα κυρίως προς τη Γαλλία»

Ως «ιστορικά ανορθόγραφη» χαρακτήρισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσει τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, προσθέτοντας ότι είναι μια πολύ αρνητική εικόνα κυρίως προς τη Γαλλία με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτικοί δεσμοί και μέσα στην Ε.Ε και πέρα από αυτήν.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρεμβαίνοντας στην «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια», έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στις σχέσεις των δύο χωρών, ξεκινώντας από την ομιλία του Σαρλ Ντε Γκωλ στη Βουλή το 1963, τη συμβολή του Ζισκάρ Ντ’ Εστέν με τη διάθεση του αεροπλάνου του στον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 1974 για την επιστροφή του στην Αθήνα, αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν στη συνέχεια ο Φρανσουά Μιτεράν με τα ευρωπαϊκά μεσογειακά προγράμματα, o Νικολά Σαρκοζί όταν στήριξε τον Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι όταν έβαλε το βέτο για την ένταξη της ΠΓΔΜ αλλά και τον Φρανσουά Ολάντ όταν στήριξε τη χώρα το 2015 για την παραμονή της στην ΕΕ.

Με αφορμή τη Συμφωνία, που ψήφισε η Βουλή, ο Αναπληρωτής Υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο σημερινό Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά είναι ρητά και διακριτά διατυπωμένο το ζήτημα της αμοιβαίας συνδρομής. Υπογράμμισε ακόμη τη στενή συνεργασία που υπάρχει με τη Γαλλία στο πλαίσιο του EUMED9, αλλά και τον ρόλο της Γαλλίας ως ηγέτιδας δύναμης του Νότου. Στόχος όπως είπε, «η Μεσόγειος να είναι μία θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και οικονομικής ανάπτυξης που θα ενώνει τους λαούς και όχι μια θάλασσα όπου η αστάθεια διαρκώς θα επικρατεί».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε πως η αρνητική ψήφος απέναντι σε μία χώρα που είναι παραδοσιακός και στρατηγικός σύμμαχος αποτελεί αρνητική εικόνα κυρίως προς τη Γαλλία, για μία συμφωνία που επισφραγίζει τους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo