• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Απώλειες-μαμούθ για την Μπαρτσελόνα το 2020 - Στα 481 εκατ. ευρώ

lawandorder.gr 06-10-2021 20:37 Τελευταία ενημέρωση: 06-10-2021 20:39
Απώλειες-μαμούθ για την Μπαρτσελόνα το 2020 - Στα 481 εκατ. ευρώ
Καταστροφική η οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης άφησε ο CEO της ομάδας της Καταλονίας, Φεράν Ρεβερτέ

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε το κλείσιμο του προϋπολογισμού της περασμένης σεζόν με απώλειες -μετά φόρων- 481 εκατομμύρια ευρώ. Η μείωση των εσόδων σε σχέση με το προηγούμενο έτος είναι 224 εκατ. ευρώ ή 26% λιγότερα. Ενώ οι δαπάνες έχουν αυξηθεί για να φθάσουν το ρεκόρ των 1,136 δισεκατομμυρίων ή +19%, τα έσοδα της περασμένης σεζόν σταμάτησαν στα 631 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο των 828 εκατ. ευρώ που είχε τεθεί αρχικά στον προϋπολογισμό, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του καταλανικού συλλόγου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μπαρτσελόνα, Φεράν Ρεβερτέρ, παρουσιάζοντας την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, τόνισε πως «η διαχείριση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου ήταν καταστροφική» και εξήγησε ότι θα αναλυθούν οι λόγοι για πολλές αποφάσεις που είχαν ληφθεί, ενώ ανέφερε το αθλητικό κόστος ως μία από τις κύριες αιτίες της κρίσιμης κατάστασης του συλλόγου.

Όπως υπολόγισε ο διευθύνων σύμβουλος, η κατάσταση μπορεί να αντιστραφεί «σε τέσσερα ή πέντε χρόνια», αν και εξαρτάται πολύ από τα έσοδα που μπορεί να δώσει το "Espai Barça", το οποίο ο σύλλογος θέλει να ξεκινήσει οριστικά την επόμενη σεζόν, μέσω νέας χρηματοδότησης που θα παρουσιαστεί προς έγκριση στην επόμενη Συνέλευση, και με μια άλλη έκτακτη Συνέλευση να παρουσιάσει ολόκληρο το νέο έργο πριν από το τέλος του έτους.

Παρά την δύσκολη κατάσταση, πιστεύει ότι «η Μπαρτσελόνα είναι ένα πολύ υγιές εμπορικό σήμα και με την αξιοπιστία του συλλόγου, το στρατηγικό σχέδιο και το νέο διοικητικό συμβούλιο» θα ανακάμψει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo