• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δίκη για βιτριόλι: «Η Ιωάννα έβγαζε μπουρμπουλήθρες και έλιωνε μπροστά μου!»

lawandorder.gr 05-10-2021 21:03 Τελευταία ενημέρωση: 05-10-2021 21:26
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου / Φωτογραφία: Eurokinissi
Δίκη για βιτριόλι: «Η Ιωάννα έβγαζε μπουρμπουλήθρες και έλιωνε μπροστά μου!»
Σοκάρουν οι νέες καταθέσεις
Την εικόνα μιας γυναίκας που παραμορφώνονταν μπροστά στα μάτια του με κομμάτια από το δέρμα της να φεύγουν και τα ρούχα της να λιώνουν στο σώμα της, περιέγραψε σήμερα στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι μάρτυρας που βρέθηκε δίπλα στο θύμα, την Ιωάννα Παλιοσπύρου, αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε με θειικό οξύ στις 20 Μαΐου του 2020 από την 36χρονη κατηγορούμενη της υπόθεσης Έφη Κ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα στη δίκη κατατέθηκε και επίσημα από τους δικηγόρους της Ιωάννας αίτημα, προκειμένου να κληθούν οι δύο μάρτυρες που δέχθηκαν κλήση αμέσως μετά την επίθεση από την κατηγορούμενη.

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευσή του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» ανέφερε η πολιτική αγωγή για τον έναν από τους δυο αυτούς μάρτυρες, ένα 36χρονο άνδρα.

Πάντως ο εισαγγελέας είπε ότι επιφυλάσσεται να προτείνει επί του αιτήματος. «Το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας. Επιφυλάσσομαι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Συνολικά, σήμερα στη δίκη κατέθεσαν περί τους 10 μάρτυρες, ανάμεσά τους συνάδελφοι της Ιωάννας, μια συνάδελφος της 36χρονης κατηγορούμενης και ένας γείτονας του θύματος. Μάλιστα ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναγνώρισε σήμερα στη δίκη την κατηγορούμενη ως το πρόσωπο που παρακολουθούσε τη γειτονιά τους και τη πολυκατοικία του θύματος.

Η συγκλονιστική κατάθεση για τα πρώτα λεπτά της επίθεσης

«Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα από το σημείο που έγινε η επίθεση. Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πάω στην κοπέλα. Ήταν λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε ...." ανέφερε μάρτυρας που είδε το θύμα ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. "Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνεται μέσα κρέας» τόνισε ο ίδιος μάρτυρας.

«Μιλούσαμε για το βιτριόλι με την Έφη»

Για την συμπεριφορά και της κατηγορούμενης μια ημέρα πριν την επίθεση αλλά και τις ημέρες μετά από αυτή, κατέθεσε στη δίκη συνάδελφος της Έφης Κ.

Η μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο: «Στις 19/5/2020 καθυστέρησε να έρθει στην εργασία, κανονικά δουλεύαμε 9-5, δεν θυμάμαι τι ώρα ήρθε αλλά καθυστέρησε. Όταν ήρθε, δεν πρόσεξα κάτι ιδιαίτερο, ήρθε να ξεκινήσει αμέσως γιατί είχε καθυστερήσει και ήταν πάντα τυπική, έπιασε αμέσως δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι άλλο. Την επόμενη μέρα δεν ήρθε στο γραφείο, είχε αιτηθεί άδεια για προσωπικούς λόγους. Είχε πει ότι έχει επαγγελματικό ραντεβού για δουλειά, για μια συνέντευξη».

Ακόμη η ίδια μίλησε για τη συμπεριφορά της 36χρονης μια ημέρα μετά την επίθεση. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στις 21/5, όταν επέστρεψε στη δουλειά, δεν παρατήρησα κάτι που να μου κάνει εντύπωση. Στα διαλείμματα εγώ κατέβαινα κάτω στην είσοδο επειδή καπνίζω και όταν επέστρεφα, ξεκινούσα κατευθείαν δουλειά».

Πρόεδρος: Ήταν ευδιάθετη στις 19 και στις 21;

Μάρτυρας: στις 19 ήταν λίγο βιαστική να ξεκινήσει δουλειά επειδή είχε καθυστερήσει, στις 21 δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς, αλλά τις επόμενες μέρες φαινόταν σαν κάτι να την απασχολούσε και να ήταν στενοχωρημένη. Για τα προσωπικά της ήξερα ότι δεν είχε σταθερή μόνιμη σχέση αλλά είχε σχέση με κάποιον (...), δεν θυμάμαι επίθετο.

Εισαγγελέας: Έτυχε ως είδηση να σχολιάσετε την επίθεση με το βιτριόλι;

Μάρτυρας: Φυσικά και το σχολιάσαμε, ήμασταν τέσσερις κοπέλες, λέγαμε ότι ήταν φοβερό αυτό που έγινε, όπως άγγιξε εμένα καταλάβαινα ότι άγγιζε και εκείνη, δεν θυμάμαι να είπε κάτι συγκεκριμένο αλλά όλες νιώθαμε το ίδιο.

Πολιτική αγωγή: Δηλαδή στις 19, μετά από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, ήρθε και έπιασε κανονικά δουλειά; Χωρίς να δείχνει κάτι διαφορετικό;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι κάτι, μπορεί να μιλούσε στο τηλέφωνο

Πολιτική αγωγή: Στις 21/5 ήταν αγχωμένη;

Μάρτυρας: Δεν έδειξε κάτι εκείνη τη μέρα, τις επόμενες μέρες έδειχνε στενοχωρημένη.

Η γείτονας της Ιωάννας αναγνώρισε την κατηγορούμενη

Η γείτονας της Ιωάννας περιέγραψε στο δικαστήριο περιστατικό παρακολούθησης της γειτονιάς από μια γυναίκα. Μάλιστα, όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε όπως είπε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

«Ο γιος μου στις 22 Ιανουαρίου, είδε το βράδυ ένα άτομο κρυμμένο σε μια πρασιά στην πολυκατοικία μας και δίπλα στην πολυκατοικία της Ιωάννας. Το παιδί μου το είπε έντρομο. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα άτομο στη πρασιά με σκούφο. Ρώτησα: "θέλετε κάτι;"και έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το διασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξίαρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στην πολυκατοικία. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο πρόσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας. Μετά από δυο ημέρες ξαναείδα το ίδιο πράγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: "Δεν θα σου δώσω αναφορά". Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και άρχισε να φεύγει» ανέφερε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι «την παρακολουθούσαν όλοι οι γείτονες γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει. Εκείνη ερχόταν απόγευμα μετά τις 7».

Τέλος, στη δίκη -που θα συνεχιστεί την Πέμπτη - κατέθεσε και μια μάρτυρας η οποία ανέφερε πως είχε ακούσει πριν την επίθεση μια γυναίκα να ζητάει βιτριόλι από φυτώριο στην Καλλιθέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo