23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Εισαγγελέας για Λιγνάδη: Επικίνδυνος και αμετανόητος – Εκμεταλλεύονταν τη θέση του για να δελεάσει τα θύματά του


    «Κόλαφος» είναι η πρόταση της εισαγγελέως προς το δικαστικό συμβούλιο και ζητά την παραπομπή του σε δίκη για τέσσερις βιασμούς.
    Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας αναφέρει για τον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης από τον περασμένο Φεβρουάριο: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διδάσκαλος υποκριτικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2019 οριστική και καλλιτεχνικός διευθυντής του εθνικού θεάτρου. Είναι άγαμος και από το έτος 2008 μένει σε διαμέρισμα στην Αθήνα. Δηλώνει αμφιφυλόφιλος με πολλές σχέσεις στη ζωή του και με τα δύο φύλα, αλλά και με πολλές περιστασιακές επαφές ακόμη και επ’ αμοιβή».
    Επιπλέον, η εισαγγελέας αναφέρεται αναλυτικά σε όλες τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του κατηγορούμενου και επισημαίνει: «Με αυτά τα δεδομένα σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται και θα πρέπει το συμβόλαιό σας να τον παραπέμψει για να δικαστεί στο ακρωτήρι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας».
    Τέλος, προτείνει προς στο δικαστικό συμβούλιο την παραμονή του Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2022.
    «Σε βάρος του προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής οι οποίες δεν έχουν εξασθενήσει. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ενώ από την άλλη επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματα του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματα του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σοκ από την κατάθεση της γιατρού της Ιωάννας: «Είναι θαύμα που ζει, μια κουταλιά από αυτό το οξύ μπορεί να σκοτώσει!»
    Θάνατος Τσουμάνη: Το σενάριο της αυτοκτονίας εξετάζουν οι Αρχές -Πληροφορίες για οικονομικά προβλήματα του ποδοσφαιριστή
    Facebook: Κακό timing ή η αρχή του τέλους μιας αυτοκρατορίας;
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ