22.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Αποκλειστικό: Έρχονται «καμπάνες» για αστυνομικούς για τον ΚΟΚ – Οι διαταγές από το αρχηγείο και η ΕΥΠ


    Εντολή για επιβολή προστίμων σε αστυνομικούς που δεν εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προκειμένου να τους επιβληθούν πρόστιμα δόθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση ακόμη και της… ΕΥΠ.
    Σύμφωνα με την πρώτη διαταγή που έχει ημερομηνία 26 Σεπτεμβρίου και έχει την υπογραφή επιτελάρχη, ζητά από προϊσταμένους διαφόρων κλάδων, διευθυντές και υποδιευθυντές να δώσουν εντολή στο προσωπικό να «επιβάλουν κυρώσεις σε περίπτωση που διαπιστώσουν παραβάσεις του ΚΟΚ από το προσωπικό» καθώς όπως αναφέρει, «έχει παρατηρηθεί κατά την είσοδο και έξοδο οχημάτων από το αρχηγείο (που οδηγούν αστυνομικοί) η κατ’ επανάληψη παραβίαση των διατάξεων του ΚΟΚ».
    Παράλληλα σημειώνεται πως, «στις περισσότερες περιπτώσεις εντοπίζονται οδηγοί υπηρεσιακών και ιδιωτικών οχημάτων να μην φορούν προστατευτικό κράνος, να μην φέρουν πινακίδες και να οδηγούν με μεγάλη ταχύτητα και να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς».
    Μάλιστα στην διαταγή σημειώνεται πως για την διαπίστωση παραβάσεων να «προβεί και η ΕΥΠ σε περαιτέρω ενέργειες».
    Αποδέκτης παραπόνων η Τροχαία για καταστρατήγηση των διατάξεων του ΚΟΚ
    Μια ημέρα αργότερα σε άλλη διαταγή υποστρατήγου, προϊσταμένου κλάδου, σημειώνεται για το ίδιο θέμα πως, «η διεύθυνση τροχαίας γίνεται αποδέκτης παραπόνων από ιδιώτες για καταστρατήγηση των διατάξεων του ΚΟΚ», ενώ σημειώνεται πως οι αστυνομικοί δεν σταματάνε σε κόκκινους σηματοδότες και σε πινακίδες με την ένδειξη STOP, ενώ τα οχήματα τους δεν φέρουν και τις δυο πινακίδες κυκλοφορίας.
    Μάλιστα αναφέρει πως, το τελευταίο 8μηνο έχει διαπιστωθεί η υπαιτιότητα αστυνομικών σε τροχαία δυστυχήματα με 3 νεκρούς και 5 σοβαρά τραυματίες. Ενώ το ίδιο διάστημα σημειώθηκαν 137 ατυχήματα με εμπλοκή αστυνομικών.
    [email protected]
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σοκ από την κατάθεση της γιατρού της Ιωάννας: «Είναι θαύμα που ζει, μια κουταλιά από αυτό το οξύ μπορεί να σκοτώσει!»
    Θάνατος Τσουμάνη: Το σενάριο της αυτοκτονίας εξετάζουν οι Αρχές -Πληροφορίες για οικονομικά προβλήματα του ποδοσφαιριστή
    Facebook: Κακό timing ή η αρχή του τέλους μιας αυτοκρατορίας;
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ