16 C
Athens
14 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ιατροδικαστής Τσαντίρης: «Ζει από τύχη η Ιωάννα – Δέχθηκε μεγάλη ποσότητα υγρού, μέχρι την καρωτίδα!»


    «Η Ιωάννα δέχτηκε πολύ μεγάλη ποσότητα από δοχείο με μεγάλο στόμιο. Αυτό το πράγματα τα διαβρώνει όλα, έπεσε κοντά στην καρωτίδα… Ζει από τύχη…», κατέθεσε στη δίκη ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. Ο ίδιος είχε εξετάσει το θύμα μετά την επίθεση και τα όσα περιέγραψε σήμερα ως μάρτυρας στη δίκη για το βιτριόλι συγκλόνισαν.
    Καταρχάς, ο κ. Τσαντίρης ανέφερε ότι το βιτριόλι που έριξε στην κατηγορουμένη στο θύμα της είχε μεγάλη πυκνότητα -συγκέντρωση 96-98%- για να σημειώσει πως «η θνησιμότητα από βιτριόλι είναι γύρω στο 21%». Σύμφωνα με το μάρτυρα, αν πέσει γρήγορα νερό, πέφτει στο 8%.
    Κατάλαβα ότι έπιασε το θύμα εξ’ απηνής και αυτό το τραύμα σε καθηλώνει αμέσως. Δημιουργεί μια ανοιχτή πληγή. Άρχισαν να διαβρώνονται τα όργανα. Μπόρεσε και την πλησίασε πάρα πολύ ώστε να δεχτεί πολύ μεγάλη ποσότητα. Θεωρώ ότι το έριξε από μεγάλη φιάλη με μεγάλο στόμιο» περιέγραψε στο δικαστήριο ο μάρτυρας για να συνεχίσει: «Πρέπει να ήταν σαν κανάτα γιατί έφυγε όλη η ποσότητα μαζί. Η φορά της κίνησης του δράστη ήταν από τα αριστερά του θύματος. Ήταν σε μεγάλη ποσότητα.
    Στοχεύθηκε πρόσωπο και τράχηλος. Το πιθανότερο είναι το πέταξε ευθεία. Η αριστερή της πλευρά δέχτηκε μια μεγάλη ποσότητα. Όταν χρησιμοποιούμε κάτι σαν νεροπίστολο φαίνεται ότι είναι μικρό το στόμιο. Ως ράντισμα με μικρό στόμιο πέφτει μια ποσότητα που θα τρέξει και θα υπάρχουν λωρίδες υγιούς δέρματος. Εν προκειμένω το έγκαυμα ήταν ενιαίο και καθολικό. Διαβρώνει τα ρούχα, ακόμα και μέταλλα. Προκαλεί εγκαύματα κάτω από το δέρμα. Αρχικά έπεσε στα μαλλιά της τα οποία το τράβηξαν σαν σφουγγάρι. Εδώ έριξε μια μεγάλη ποσότητα άπαξ από την αριστερή πλευρά».
    Μιλώντας για το βιτριόλι και όσα αυτό μπορεί να προκαλέσει ο κ. Τσαντίτης είπε: «Όσον αφορά τη χημική ουσία, είναι εξαιρετικά διαβρωτική, χρησιμοποιείται στη βιομηχανία. Το θύμα θα μπορούσε να έχει απώλεσε τις αισθήσεις του επιτόπου. Μπόρεσε και σηκώθηκε πάρα το σοκ και περπάτησε για να καθαρίσει το οξύ. Κατά κάποιο μαγικό τρόπο δεν το εξέπνευσε ενώ έχει έγκαυμα περιτραυματικά. Θα μπορούσε να καταπιεί ακόμη και μια ελάχιστη ποσότητα. Αν είχε πιει ένα σφηνάκι θα μπορούσε να οδηγηθεί στο θάνατο», ανέφερε και τόνισε ότι «ήταν πολύ γρήγορη η μεταφορά της στο νοσοκομείο… Μπορεί να είναι άοσμο αλλά αντιδρά άμεσα με το περιβάλλον. Και μόνο η εισπνοή της μυρωδιάς μπορεί να προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Έχω αντιληφθεί τη βαριά σωματική βλάβη που έχει υποστεί. Για μένα ο κίνδυνος δεν έχει τελειώσει, δεν μπορεί να εκτίθεται στον ήλιο, δεν μπορεί να καταναλώνει φαγητά και υγρά».
    Εισαγγελέας: Θα μπορούσε να πεθάνει;
    Μάρτυρας: Χωρίς να είσαι γιατρός αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να προκαλέσει θάνατο. Το γράφει στη συσκευασία του υγρού με κεφαλαία γράμματα.
    Ακόμη ο μάρτυρας τόνισε: «Τα χημικά εγκαύματα έχουν τη μεγαλύτερη θνησιμότητα και μεγαλύτερες βλάβες. Όποιος το έριξε έπρεπε να συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να σκοτώσει τον άλλο. Το βιτριόλι τρώει και διαβρώνει τα πάντα».
    Πρόεδρος: Πώς το εξάγετε αυτό το συμπέρασμα;
    Τσαντίρης: Από τη βιβλιογραφία, αφυδατώνει, τα τρώει όλα, νεκρώνει, εδώ είναι δίπλα στις καρωτίδες.
    Πολιτική Αγωγή: Αν δεν είχε πάει δίπλα στο φαρμακείο να πλυθεί;
    Τσαντίρης: Θα είχε πεθάνει.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Σοκ από την κατάθεση της γιατρού της Ιωάννας: «Είναι θαύμα που ζει, μια κουταλιά από αυτό το οξύ μπορεί να σκοτώσει!»
    Θάνατος Τσουμάνη: Το σενάριο της αυτοκτονίας εξετάζουν οι Αρχές -Πληροφορίες για οικονομικά προβλήματα του ποδοσφαιριστή
    Facebook: Κακό timing ή η αρχή του τέλους μιας αυτοκρατορίας;
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ