23.4 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Σοκ από την κατάθεση της γιατρού της Ιωάννας: «Είναι θαύμα που ζει, μια κουταλιά από αυτό το οξύ μπορεί να σκοτώσει!»


    «Όταν το βιτριόλι πέφτει εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού έχει καεί στη μύτη. Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε προχωρήσει στο τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο». Αυτά ήταν τα λόγια της γιατρού Μαρίας Καλοφώνου για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η νεαρή γυναίκα αμέσως μετά την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της από την 36χρονη Έφη Κ.
    Η γιατρός, διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο νοσοκομείο κατέθεσε σήμερα στη δίκη και ανέφερε πως η νεαρή γυναίκα θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της. Όπως είπε μόνο μια κουταλιά από το οξύ μπορεί να σκοτώσει. «Παρέλαβα την Ιωάννα Παλιοσπύρου τη δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται 2 με 3, 24ωρα για να γίνει ανάνηψη για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες» είπε η γιατρός και συνεχίζοντας την κατάθεσή της ανέφερε: «Ήταν βαθιά εγκαύματα και μπορούσαμε να το ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θα γίνει από γκρι, μαύρο και θα πρέπει να αφαιρεθεί», είπε συνεχίζοντας την κατάθεσή της η γιατρός για να επισημάνει στη συνέχεια πως κινδύνευσε και το μάτι της Ιωάννας, η οποία συνολικά χειρουργήθηκε εννέα φορές.
    «Είχε δυο σηπτικά επεισόδια, δηλαδή μικρόβια στο αίμα. Το δεύτερο επεισόδιο στις αρχές Ιουλίου μας τρόμαξε περισσότερο γιατί δεν υπήρχε αντιβιοτικό για να το αντιμετωπίσουμε» κατέθεσε η κυρία Καλοφώνου και προσέθεσε: «Όταν βάλαμε την Ιωάννα στο χειρουργείο δεν ξέραμε που είχε φτάσει. Το οξύ προχωράει βαθιά, θα μπορούσε να είχε κάψει μύες ή οστά. Στον τράχηλο θα μπορούσε να είχε πάει σε βαθύτερα στρώματα. Όταν την έβαλα χειρουργείο ζήτησα να υπάρχει αγγειοχειρουργός γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει αγγίξει αγγεία και να μη μπορώ να σταματήσω την αιμορραγία…Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής. Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».
    Ο εισαγγελέας ρώτησε τη μάρτυρα για την ποσότητα του υγρού και εκείνη είπε: «Ένα υγρό που φτάνει σε έναν άνθρωπο και πέφτει στο τριχωτό της κεφαλής, το θώρακα, μεγάλος μέρος του σώματος και τελικά όπως μάθαμε και το πάτωμα, μιλάμε για μεγάλο όγκο. Σκεφτείτε πόσο νερό θα χρειάζονταν να σας έριχνε κάποιος για να καλύψει τέτοια επιφάνεια».
    Τέλος, η κυρία Καλοφώνου κατέθεσε πως η βοήθεια της φαρμακοποιού ήταν «σωτήρια». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Απορώ πως βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πως δεν λιποθύμησε από το πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο τη στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε» και συμπλήρωσε: «Όταν το βιτριόλι πέφτει εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού έχει καεί στη μύτη. Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε προχωρήσει στο τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο».
    Να σημειωθεί πως και σήμερα η κατηγορούμενη της υπόθεσης βρίσκεται στο δικαστήριο. Οι δυο γυναίκες δηλαδή η κατηγορούμενη και η Ιωάννα δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα. Η κατηγορούμενη μπήκε από την άκρη της αίθουσας.
    Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι μαραθώνια.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp – Πού απέδωσε η διοίκηση του ομίλου το crash των 6 ωρών
    Επίθεση με βιτριόλι: Με καταθέσεις γιατρών της Ιωάννας συνεχίζεται σήμερα η δίκη
    Καιρός: Αίθριος με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – 27 βαθμούς στην Αττική
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ