22.3 C
Athens
21.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Δίωξη και αυτόφωρο για τον 30χρονο που συνελήφθη για την επίθεση σε διαδηλωτές στο Ν. Ηράκλειο (εικόνες)


    Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από την εισαγγελία σε βάρος του 30χρονου άνδρα, ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση σε διαδηλωτές αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, εις βάρος του από την εισαγγελία ασκήθηκε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή
    Μετά την άσκηση της δίωξης ο 30χρονος κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Μάλιστα, εξήχθη και αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για ένα ακόμα πρόσωπο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.
    Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του 30χρονου, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος ανάπλεκη εκ του μη όντως σε μια συμπλοκή, διότι βρέθηκε όλως τυχαίως στην πλατεία Νέου Ηρακλείου. Παράλληλα, υποστήριξε πως ο πελάτης του είναι στοχοποιημένος και μόλις πλησίασε την πλατεία για άλλο λόγο και ενώ δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται.
    Επιπλέον, ανέφερε πως ο εντολέας του αμύνθηκε για να προστατεύσει τον εαυτό του ενώ διέψευσε τα όσα, όπως είπε, λέγονται περί ταγμάτων εφόδου. «Κάποιες ιστοσελίδες έχουν σπεύσει χωρίς την συγκατάθεση του να αναπαράγουν το παρελθόν του. Ο άνθρωπος εξελίσσεται. Έχει ένα παιδί και την σύντροφό του» ανέφερε ο συνήγορος του 30χρονου για να προσθέσει: «Εδώ υπάρχουν ποινικά αδικήματα που του έχουν αποδώσει οι παθούσες. Φέρεται ότι τα έχει διαπράξει άρα μιλάμε για ποινική δίκη. Δεν ποινικοποιείται το φρόνημα ούτε αστυνομεύεται η σκέψη. Τα πολιτικά φρονήματα του καθενός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με μέσον σχηματισμό δικογραφίας»
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Δολοφονία στη Δάφνη: Πιθανή η αποφυλάκιση της γυναίκας που παγίδευσε τον άτυχο ενεχυροδανειστή μέσω Facebook
    Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας 34χρονος Ιρακινός για συμμετοχή του στον ISIS
    Η Αστυνομία ταυτοποίησε τους 4 ακροδεξιούς που επιτέθηκαν σε μέλη της ΚΝΕ
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ