13 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Επίθεση με βιτριόλι: Όσα έρχονται στη δίκη, τα «κλειστά χαρτιά» της Έφης, οι «πρόβες» της άγριας επίθεσης και οι κλήσεις της σε πακιστανικό τηλέφωνο


    Φως σε άγνωστες πτυχές των όσων διαδραματίστηκαν πριν η 36χρονη κατηγορούμενη Έφη Κ. επιτεθεί στις 20 Μαΐου με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, σοκάροντας με το έγκλημά της το Πανελλήνιο, έριξαν ήδη με τις καταθέσεις τους στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, οι πρώτοι μάρτυρες που άρχιζαν να εξετάζονται στο ακροατήριο. Μάλιστα, τα όσα οι εν λόγω μάρτυρες κατέθεσαν αφορούν και στο διάστημα μετά το έγκλημα κατά το οποίο η 36χρονη Έφη παρέμενε ασύλληπτη, διασκεδάζοντας και χορεύοντας, όπως είπε στην κατάθεσή της στο δίκη η Ιωάννα, και ρωτώντας συγγενείς της για το αν μπορεί να την επισκεφθεί στο νοσοκομείο όπου η κοπέλα νοσηλεύονταν αμέσως μετά την επίθεση σε κρίσιμη κατάσταση.
    Μέσα από τις καταθέσεις αυτές αναδείχθηκαν οι ….πρόβες που έκανε η κατηγορούμενη πριν τελικά επιτεθεί στην Ιωάννα αλλά και οι κλήσεις της σε κινητό που ανήκει σε πρόσωπο πακιστανικής καταγωγής οκτώ μόλις ημέρες μετά το έγκλημά της. Το βούλευμα, άλλωστε, που παρέπεμψε την 36χρονη σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της άτυχης κοπέλας, αναφέρει πως η κατηγορούμενη «έχοντας καταλήξει στο σχέδιο φόνευσης της Παλιοσπύρου» αποφάσισε να εκτελέσει το έγκλημά της. Κάλεσε ταξί από καρτοτηλέφωνο της Λ. Συγγρού, για να την παραλάβει από σημείο της Καλλιθέας. Δήλωσε πως είναι ομογενής από τις ΗΠΑ και ζήτησε από την οδηγό του ταξί να την περιμένει για περίπου 25 λεπτά. Στη συνέχεια, έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της μετέβη στο κτίριο που εργάζονταν η Ιωάννα προκειμένου να της επιτεθεί με το οξύ. Ωστόσο, την ημέρα εκείνη «για άγνωστο λόγο» δεν εκτέλεσε το σχέδιο της «προφανώς γιατί δεν έκρινε τις συνθήκες πρόσφορες προς τούτου». Κάτι, που τελικά έκανε μια ημέρα αργότερα, ήτοι στις 20 Μαΐου του 2020, αλλάζοντας βίαια τη ζωή της νεαρής γυναίκας.
    «Δεν θα αργήσω πολύ»
    Η οδηγός ταξί που μετέφερε την Έφη Κ. στη Καλλιθέα, εκεί όπου εργάζονταν η Ιωάννα, κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη στο δικαστήριο σοκαρισμένη και εκείνη από όσα εκ των υστέρων αποκαλύφθηκαν για την γυναίκα που μπήκε στο ταξί της. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, η δράστιδα την κάλεσε πρώτη φορά στις 19 Απριλίου ώστε να την παραλάβει από τη Θησέως κοντά στην Αγία Ελεούσα. Στο ίδιο σημείο η μάρτυρας έδωσε ραντεβού με την κατηγορούμενη και την επόμενη ημέρα, 20 Απριλίου. Τότε, που επιτέθηκε στην Ιωάννα στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται η ασφαλιστική εταιρεία που εργάζονταν.
    «Πήρα την κατηγορούμενη δύο συνεχόμενες μέρες κούρσα. Η πρώτη ήταν στις 19 Απριλίου. Ήμουν στην περιοχή της Καλλιθέας και μου είπαν από την εταιρεία ότι είναι μια κυρία Ελληνοαμερικανίδα που έχει έρθει στην Ελλάδα για συνεντεύξεις για δουλειά, και να την παραλάβω από την περιοχή κοντά στην Αγία Ελεούσα, στη Θησέως, γιατί δεν έχει τηλέφωνο» ανέφερε στη δίκη η οδηγός ταξί και συνεχίζοντας την κατάθεσή της είπε: «Ήρθε μετά από 20 με 25 λεπτά. Μου είπε ότι πάμε στο Μετς, στο πρώτο Νεκροταφείο. «Θέλω να με περιμένετε εκεί που θα με αφήσετε. Θέλετε να σας προπληρώσω» μου είπε η κατηγορούμενη. Δεν ήθελε να απομακρυνθώ από το σημείο, ήθελε να είναι σίγουρη ότι θα μείνω εκεί. Της απάντησα ότι δεν χρειάζεται να με προπληρώσει. Έφυγε και γύρισε περίπου σε είκοσι λεπτά και μου είπε: «Δεν τελείωσα, τελείωσα μόνο για σήμερα». Της ανέφερα ότι πρέπει να ξανακαλέσει στην εταιρεία ραδιοταξί αλλά επέμενε ότι δεν έχει τηλέφωνο και ήθελε να δώσουμε ραντεβού την άλλη μέρα. Μου είπε ότι το τηλέφωνο της ήταν αμερικανικό και ότι δεν μπορούσε να με καλέσει. Για το λόγο αυτό της έδωσα το κινητό μου, ώστε αν ακυρωθεί να μην περιμένω τζάμπα. Πήγα την άλλη ημέρα πάλι στη Θησέως στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας. Μου είπε «καλημέρα, περίμενε με, δεν θα αργήσω πολύ». Εκεί κατάλαβα ότι πέρασε τον δρόμο απέναντι. Δεν είδα αν κρατούσε κάτι στα χέρια της. Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε τσάντα και πορτοφόλι όμως δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι άλλο. Σε δέκα λεπτά ήρθε τρέχοντας και μου ζήτησε να την πάω στο ίδιο σημείο από όπου την είχα παραλάβει. Μπήκε από την πόρτα πίσω μου αυτή τη φορά, από την πλευρά του δρόμου. Όταν φτάσαμε, μου είπε, «καλή συνέχεια και ίσως να σε ξαναχρειαστώ έχω και το τηλέφωνο σου». Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν ένας πολύς σύντομος διάλογος. Ήταν φιλική και ήρεμη. Δεν αντιλήφθηκα ταραχή. Μου είχε πει ότι έχει έρθει από την Αμερική και έψαχνε για δουλειά στην Ελλάδα και της έλεγα ότι εδώ είναι δύσκολα τα πράγματα. Όταν επέστρεψε τρέχοντας, νόμιζα ότι έχει πολλά ραντεβού για δουλειά και βιαζόταν. Και τις δύο φορές κάθισε ακριβώς πίσω μου στο ταξί, τη μία δεξιά και την άλλη αριστερά, δεν την έβλεπα ξεκάθαρα από τον καθρέφτη. Κάποια στιγμή της είπα: Δεν ζεσταίνεσαι; Εγώ ήμουν με κοντομανικο και εκείνη φόραγε πολλά ρούχα. Αλλά μου είπε ότι προστατεύεται από τον ήλιο. Θυμάμαι να φόραγε κάτι σαν καπαρντίνα, γυαλιά, γάντια, μάσκα. Για αυτό τη ρώτησα αν σκάει. Δεν ήταν μια συνηθισμένη εμφάνιση για τη ζέστη που είχε εκείνες τις μέρες. Η διαδρομή ήταν 8 ευρώ και μου άφησε 15. Συνήθως οι Ελληνοαμερικανοί αφήνουν περισσότερα. …».
    Η τηλεκάρτα και η κλήση σε Πακιστανό
    Αποκαλυπτική ήταν, όμως, και η κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για την σύλληψη της κατηγορουμένης, ο οποίος μάλιστα εργάστηκε, όπως είπε, στο θέμα της άρσης απορρήτων στοιχείων που αφορούν στις τηλεφωνικές κλήσεις της 36χρονης. «Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιήθηκαν στις 18 και στις 19 Μαΐου κάποιες κλήσεις από τηλεκάρτα. Η μια κλήση ήταν από την Ακαδημίας και η άλλη από Συγγρού. Είδαμε ότι η συγκεκριμένη τηλεκάρτα επικοινώνησε και με κάποιο τηλέφωνο που άνηκε σε πρόσωπο πακιστανικής καταγωγής. Είδαμε ότι υπήρχε και ένα κινητό σε αυτές τις κλήσεις και ήταν της κατηγορούμενης». Οι κλήσεις προς το τηλέφωνο του προσώπου από το Πακιστάν, έγιναν σύμφωνα με τον αστυνομικό στις 24 Απριλίου, όταν πια η κατηγορούμενη είχε επιτεθεί στην Ιωάννα, η οποία τις ημέρες εκείνες έδινε μάχη μέσα στο νοσοκομείο για να επιβιώσει.
    Μέχρι στιγμής, ωστόσο, η Έφη Κ. κρατάει κλειστά τα χαρτιά της και αναμένεται να πει όσα έχει να πει για τους λόγους που την οδήγησαν στο φρικτό έγκλημά της όταν έρθει η στιγμή της απολογίας της. Κάτι που θα πάρει χρόνο καθώς περισσότεροι από 30 μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν ακόμη στο δικαστήριο (μέχρι τώρα έχουν καταθέσει εννέα). Το μόνο που είπε η κατηγορούμενη στη δίκη την περασμένη Πέμπτη ήταν ότι «αυτό που έγινε δεν είναι αποδεκτό», ωστόσο όπως είπε προκλητικά απευθυνόμενη στην Ιωάννα: «Εσύ ξέρεις γιατί έγινε όλο αυτό». Όπως ήταν αναμενόμενο, τα λόγια της αυτά προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της Ιωάννας που τόσους μήνες ανεβαίνει έναν ατελείωτο Γολγοθά χειρουργείων, ούσα ήδη ανάπηρη όπως είπε, σε ποσοστό 90%.
    «Δε θες να με κοιτάξεις; Να με θαυμάσεις; Ξέρω δεν τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. «Κοριτσάκι μου» όπως μου έλεγες. Δεν έχεις βάλει μυαλό εδώ και ένα χρόνο που είσαι μέσα. Εδώ θα μείνω δεν θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί», φώναξε η Ιωάννα στην κατηγορούμενη μη μπορώντας να αντέξει άλλο από την εύλογη αγανάκτηση και το θυμό που νιώθει για ότι η 36χρονη της προκάλεσε. «Καλό θα ήταν να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία, να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου, τη νοημοσύνη του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης. … Είναι προφανές ότι ακόμη και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει εκεί, θα θελήσει να με αποτελειώσει…», είπε μάλιστα στους δημοσιογράφους η νεαρή γυναίκα μετά την ολοκλήρωση της δίκης την περασμένη Πέμπτη.
    «Δεν έχω δει ποτέ τέτοιο πράγμα στη ζωή μου»
    Αίσθηση ακόμη προκάλεσαν και οι καταθέσεις που δόθηκαν στο δικαστήριο και από άλλους μάρτυρες, όπως από τη κόρη της ιδιοκτήτριας φαρμακείου όπου έτρεξε η Ιωάννα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση. «Από τις αλλαγές στο πρόσωπο της και τα μαλλιά που έπεφταν, τη μία που μπήκε δεν είχε τίποτα στο πρόσωπο μέχρι να φτάσει στον πάγκο του φαρμακείου είχαν αρχίσει οι αλλοιώσεις. Το πρόσωπο της ήταν υγρό, είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Πρήστηκε, διογκώθηκε, το μάτι της κοκκίνισε και άρχισε να πέφτει προς τα κάτω. Δεν απέχει πολύ από το να έλιωνε το πρόσωπο της. Είπε «καίγομαι στο κεφάλι» και της είπα: «βάλτο κάτω από το νεροχύτη». Και όταν άρχισε να κάνει κινήσεις με το χέρι στο κεφάλι της για να το πλύνει, της έμεναν στα χέρια τα μαλλιά» είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας.
    Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του πατέρα του εργοδότη της Ιωάννας, ο οποίος μετέφερε την άτυχη κοπέλα στο νοσοκομείο. «Σφάδαζε, δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Δεν μπορούσε να την ακουμπήσει κανείς. Ήταν φρίκη. Δεν μπορούσε να σταθεί. Δεν έχω δει ποτέ στα 70 χρόνια της ζωής μου τέτοιο πράγμα. Έφευγαν τούφες μαλλιά. Ήταν τόσο μεγάλη η ποσότητα που αναρωτήθηκα σε ελέφαντα πήγε να το ρίξει;» είπε ο ίδιος.
    «Κάποιος άγνωστος ήθελε να επισκεφθεί την Ιωάννα στο νοσοκομείο πριν την σύλληψη της δράστιδος. Τελικά το άγνωστο άτομο δεν κατάφερε να την επισκεφθεί επειδή έγινε αντιληπτό και επειδή ήταν εκτός λίστας» κατέθεσε ο διευθυντής της Ιωάννας, ο οποίος βρίσκονταν συνεχώς στο πλευρό της στο νοσοκομείο. Η δίκη για την άγρια επίθεση με βιτριόλι θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας την ερχόμενη Τρίτη. Όπως όλα δείχνουν στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις οι γιατροί που περιέθαλψαν την Ιωάννα όλους αυτούς τους μήνες των ατελείωτων χειρουργικών επεμβάσεων ….
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Συνελήφθη ο Γεωργιανός μαφιόζος των «Vor V Zakone» με αδυναμία τα επώνυμα ρούχα και παπούτσια
    Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη με τις κλεμμένες εικόνες – Τα στοιχεία που καίνε τον Αρχιμανδρίτη!
    Σοκ στο ΕΠΑΛ Κερατσινίου: Απείλησαν και κούρεψαν 15χρονη μαθήτρια!
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ