22 C
Athens
16.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Συνελήφθη ο Γεωργιανός μαφιόζος των «Vor V Zakone» με αδυναμία τα επώνυμα ρούχα και παπούτσια


    Τον τιμητικό τίτλο του Vor V Zakone (κλέφτης του νόμου) έφερε ο αρχηγός της Γεωργιανής μαφίας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής.
    Ο 42χρονος Vor ζούσε σε μονοκατοικία στα Βόρεια Προάστια, είχε αδυναμία στα ακριβά και επώνυμα ρούχα και παπούτσια. Στο πολυτελές σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν αποδείξεις με εμβάσματα στο εξωτερικό. Το εγκληματικό δίκτυο είχε διαπράξει 42 διαρρήξεις σε σπίτια και αποθήκες σε Αττική, Χαλκίδα, και Λουτράκι.
    Συνελήφθησαν έξι μέλη της σπείρας μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις της αστυνομίας σε Πεύκη, Περιστέρι Πατήσια και Κυψέλη. Στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης συνέδραμε και σύνδεσμος της Europol. Το οικονομικό όφελος της Γεωργιανής μαφίας υπερβαίνει σύμφωνα με την Ασφάλεια τις 190.000 ευρώ. Η σπείρα δρούσε τουλάχιστον από καλοκαίρι του 2020.
    Σημαντικό ρόλο είχε ο 32χρονος επιχειρησιακός αρχηγός που έδινε εντολές στα μέλη, λάμβανε πληροφορίες για σπίτια στόχους πολλές φορές και από οικιακές βοηθούς και στη συνέχεια διοχέτευε στην ομάδα.
    Επέλεγαν περιοχές σε Αθήνα και επαρχία και μετακινούνταν με τα τέσσερα επιχειρησιακά αυτοκίνητα της οργάνωσης, κατόπτευαν οικίες και παρακολουθούσαν τους ενοίκους.
    Όταν επέλεγαν την πολυκατοικία στην οποία θα δρούσαν στάθμευαν τα επιχειρησιακά αυτοκίνητα σε μικρή απόσταση και στη συνέχεια έλεγχαν εξωτερικά τα διαμερίσματα προκειμένου να δουν αν απουσίαζαν οι ένοικοι.
    Προσπαθούσαν να βρουν τα τρωτά σημεία του σπιτιού για να μπουν όσο πιο αθόρυβα γίνεται στο εσωτερικό, ενώ ένα μέλος ομάδας εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου για να είναι σίγουροι ότι δεν θα πλησιάσουν αστυνομικοί ή δεν θα επιστρέψουν ένοικοι. Πάντα προσπαθούσαν να μην τους καταγράφουν οι κάμερες, ενώ ελάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης όταν μετέβαιναν στην επαρχία, αφού δεν μιλούσαν στη μητρική τους γλώσσα.
    Ο 42χρονος αρχηγός της οργάνωσης έχει καταδικαστεί στο παρελθόν στη Γεωργία για υποθέσεις όπλων, πυρομαχικών και ληστείες, και το 2004 χρήστηκε thief in law (κλέφτης στο νόμο) ή στα ρωσικά vor v Zakone.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Συνελήφθη αξιωματικός του Λιμενικού και πέντε ιδιώτες για ναρκωτικά και όπλα – Πελάτης και γνωστός ηθοποιός!
    Οικογένεια τραγωδία στην Αργολίδα: «Υπαίτιος είμαι εγώ» – Το σημείωμα που άφησε ο 78χρονος που αυτοκτόνησε
    Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ