• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Χατζηδάκης: Να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση των κοινωνικών μέτρων

lawandorder.gr 01-10-2021 12:45 Τελευταία ενημέρωση: 01-10-2021 12:46
Ο Κωστής Χατζηδάκης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Χατζηδάκης: Να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ για την καταψήφιση των κοινωνικών μέτρων
Όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ψηφοφορία που έγινε τη νύχτα στη Βουλή, σε σχέση με το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Κοινωνικής Προστασίας, πέρα από την αρνητική ψήφο που έδωσε επί της αρχής, καταψήφισε μια σειρά από σημαντικές και καινοτόμες διατάξεις του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα, καταψήφισε την εισαγωγή μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης, το πρόγραμμα "Κυψέλη" για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, την ενίσχυση του θεσμού της αναδοχής, τη θέσπιση του Προσωπικού Βοηθού για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, το πρόγραμμα "Νταντάδες της Γειτονιάς"». Αυτό αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε γραπτή δήλωσή του.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, «πρόκειται για μέτρα προοδευτικά, που εκσυγχρονίζουν το πλαίσιο κοινωνικής προστασίας στη χώρα. Μέτρα που στηρίζονται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που τα χρηματοδοτεί, μέσω Ταμείου Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του τη στάση δεν δίστασε να καταψηφίσει μέτρα από τα οποία κερδισμένοι βγαίνουν οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία. Καθώς λοιπόν παραδίδουν μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας, οφείλουν να δώσουν αμέσως εξηγήσεις: Ήταν μια πολιτική γκάφα ή η εμπαθής και χολερική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση τους οδηγεί να ψηφίζουν με τρόπο που αφήνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους ευάλωτους, εμβρόντητους. Περιμένουμε απάντηση!» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo