• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Τι είπε ο Παναγιωτόπουλος με την Παρλί λίγο προτού πέσουν οι υπογραφές για τις φρεγάτες;

Law and Order 30-09-2021 20:07 Τελευταία ενημέρωση: 30-09-2021 20:08
Στιγμιότυπο από την υπογραφή της συμφωνίας / Eurokinissi
Τι είπε ο Παναγιωτόπουλος με την Παρλί λίγο προτού πέσουν οι υπογραφές για τις φρεγάτες;
Όλο το παρασκήνιο της συνομιλίας των δύο υπουργών Άμυνας στο Προεδρικό Μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία

Συνήθως στις υπογραφές σημαντικών συμφωνιών, όπως αυτή με τις φρεγάτες και την στρατιωτική συνδρομή, οι κάμερες της τηλεόρασης στέκονται στην εικόνα της υπογραφής και σε δηλώσεις εάν υπάρξουν των συντελεστών. Ποτέ όμως δεν καλύπτουν το πριν και το μετά της υπογραφής.

Ήταν η πρώτη φορά που ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισκεπτόταν το μεγαλοπρεπές Προεδρικό Μέγαρο στα Ηλύσια Πεδία και όντως εντυπωσιάστηκε.

Ξεκίνησε αξημέρωτα από την Αθήνα, για να βρίσκεται στις 9 ακριβώς στο Παρίσι, μαζί με τον Νίκο Δένδια. Μπήκε από την πίσω είσοδο, ενώ όταν υπέγραψε τη συμφωνία βγήκε από την κυρία είσοδο, μαζί με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Όλοι στην τηλεόραση είδαν τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών να υπογράφουν, πρόσεξαν μια κυρία με γάντια στα χέρια (τηρούσε τους κανόνες υγιεινής) να μεταφέρει τους φακέλους με τη συμφωνία, είδαν τον Πρωθυπουργό να στέκεται όρθιος δίπλα από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Μακρόν να στέκεται όρθιος από την άλλη μεριά δίπλα στην Φλοράνς Παρλί, την υπουργό Άμυνας της Γαλλίας, που δεν κρύβει ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες.

Κανείς όμως δεν πρόσεξε, προτού καθίσουν όλοι αυτοί στο τραπέζι και υπογράψουν την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, την συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος και Παρλί, την οποία μεταφέρει με λεπτομέρειες ο «Βηματοδότης»: «Θέλουμε να έρθουμε και στην κοπή της λαμαρίνας της φρεγάτας στο Λοριάν», είπε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, υποβάλλοντας το πρώτο αίτημα. Η Φλοράνς Παρλί έκανε δεκτό το αίτημα. Αλλά δεν το είπε τυχαίως ο κ. Παναγιωτόπουλος. Γιατί στις 25 Οκτωβρίου του 2019 στο ιστορικό ναυπηγείο στη Λοριάν πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής του πρώτου ελάσματος για την πρώτη φρεγάτα τύπου [email protected], η οποία βάσει της συμφωνίας προορίζεται τώρα για την Ελλάδα. Και η δεύτερη θα είναι για την Ελλάδα με ειδική τελετή.

Λίγο προτού αρχίσουν να πέφτουν οι υπογραφές ο Έλληνας υπουργός Άμυνας γύρισε και είπε στην Γαλλίδα εάν θυμάται, όταν του μίλησε απότομα, επειδή νόμιζε ότι ακυρώθηκε το πρόγραμμα για τις φρεγάτες. Το πρόγραμμα, της είπε, όχι μόνον δεν μπήκε στον πάγο, αλλά μπήκε σε συντήρηση στο ψυγείο για να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις. Στην υπογραφή της συμφωνίας οι Γάλλοι δεν άνοιξαν ούτε μια σαμπάνια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo