20.5 C
Athens
18.5 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Σοκάρουν οι καταθέσεις στη δίκη για το βιτριόλι: «Οι γιατροί έκαναν το σταυρό τους μόλις είδαν την Ιωάννα – Σκούριασε και ο νιπτήρας που πλύθηκε!»


    Μόνο ανατριχίλα προκαλούν τα όσα συνέχισαν σήμερα να καταθέτουν οι μάρτυρες στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, το Μάιο του 2020, στην Καλλιθέα με δράστιδα την 36χρονη κατηγορούμενη Έφη Κ.
    «Τα ρούχα της έλιωσαν, ακόμη και τα παπούτσια της, ακόμη και το μάρμαρο έβραζε από το βιτριόλι» είπαν οι μάρτυρες, συγκλονίζοντας με τις καταθέσεις που έδωσαν για τα πραγματικά περιστατικά της επίθεσης.
    Η κατηγορούμενη που σήμερα ήταν παρούσα στη δικαστική αίθουσα τους άκουγε αμίλητη.
    «Δεν πίστευα ότι η Ιωάννα θα άντεχε να τη μεταφέρουμε στο νοσοκομείο, σφάδαζε από τους πόνους, δεν μπορούσες να την αγγίξεις πουθενά» κατέθεσε ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας και συμπλήρωσε: «Η ποσότητα ήταν τόσο μεγάλη που αναρωτήθηκα αν ήθελε να σκοτώσει ελέφαντα».
    Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κατάθεση της κόρης της φαρμακοποιού, στο φαρμακείο της οποίας έτρεξε η Ιωάννα αμέσως μετά την επίθεση εναντίον της ζητώντας βοήθεια: «Έφευγαν τούφες από τα μαλλιά της και το πρόσωπό της άρχισε να παραμορφώνεται ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση» είπε η μάρτυρας εμφανώς συγκινημένη φέρνοντας και εκείνη ξανά στη μνήμη της το σοκ που υπέστη όταν είδε την άτυχη Ιωάννα σε αυτή την κατάσταση.
    Η ίδια ανέφερε μάλιστα πως τα αποτυπώματα της κοπέλας από τα παπούτσια της έμειναν στο πάτωμα, όπως αποτυπώματα έμειναν και στο νιπτήρα όπου πλύθηκε τα πρώτα λεπτά. Όπως είπε η μάρτυρας η Ιωάννα ήταν λουσμένη με βιτριόλι και τα ρούχα της είχαν κολλήσει στο σώμα της. Μάλιστα, εκτίμησε πως η ποσότητα του οξέως που της έριξε η κατηγορούμενη μπορεί να ήταν ενάμιση λίτρο.
    «Σκούριασε ακόμη και ο νιπτήρας που πλύθηκε η Ιωάννα»
    «Ήμουν στο φαρμακείο που έχει η μητέρα μου εκείνη την ημέρα. Ακούσαμε φωνές έξω από το φαρμακείο δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι έλεγαν. Είχαμε σοκαριστεί. Φώναζε βοήθεια ότι καίγεται. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε. Φαίνονταν ότι ήταν λουσμένη με κάποιοι υγρό στα μαλλιά, τα χέρια της, το κεφάλι της και το στέρνο της. Τα γυαλιά που φόραγε είχαν αλλάξει χρώμα. Φώναζε βοήθεια. Το πρόσωπό της είχε αρχίσει να παραμορφώνεται» είπε ξεκινώντας την κατάθεσή της η κόρη της φαρμακοποιού και συνέχισε: «Η μητέρα μου της είπε να πάει να ρίξει πίσω στο φαρμακείο και να βγάλει τα ρούχα της. Έβαλε το κεφάλι της κάτω από το νεροχύτη. Όταν έφυγα από το φαρμακείο πήγα στα γραφεία. Μπήκα στο ασανσέρ και όταν πήγα να πιάσω τη πόρτα του μου γλίστρησε το πόμολο από το χέρι. Γύρω υπήρχε υγρό παντού. Το πάταγα δεν είχα καταλάβει τίποτα. Γύρισα στο φαρμακείο . Η Ιωάννα ήταν με τα εσώρουχα της φέρανε μια ρόμπα για να καλυφθεί….».
    Πρόεδρος: Μπορείτε να μας δώσετε καλύτερη εικόνα της όταν ήρθε στο φαρμακείο;
    Μάρτυρας: Ήταν σαν λουσμένη. Στην αρχή δεν είχαμε παρατηρήσει κάποιες αλλαγές δεν είχαμε καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν πλησίασε το πρόσωπο της είχε αρχίσει να πρήζεται και να παραμορφώνεται. Το μάτι της είχε αρχίσει και αυτό. Τα ρούχα της ήταν σαν να είχαν κολλήσει πάνω της. Καθώς πλένονταν είδα να βγαίνουν τούφες από τα μαλλιά της. Την έβλεπα μέσα στο νιπτήρα να πλένεται και να φεύγουν οι τούφες. Όλο αυτό κράτησε κάπου 20 λεπτά».
    «Μούδιασε το χέρι μου ….
    Η νεαρή γυναίκα ανέφερε πως όταν πήγε στο κτήριο των γραφείων όπου δούλευε η Ιωάννα και έπιασε το πόμολο του ασανσέρ αισθάνθηκε την παλάμη της να μουδιάζει. Κατέθεσε χαρακτηριστικά: «Είχα αρχίσει να νιώθω μια καύση. Αισθανόμουν σαν να υπήρχε ένα ελάχιστο μούδιασμα αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Δεν παρατήρησα αλλοιώσεις στα παπούτσια μου. Έκανα βήματα πίσω και απομακρύνθηκα. Υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υγρού μπροστά από το ασανσέρ ήταν σαν είχε λιμνάσει. Δεν είχα παρατηρήσει κάτι ύποπτο τις προηγούμενες ημέρες. Το μόνο που φάνηκε περίεργο εκείνη την ημέρα ότι μέσα σε όλη αυτή τη παράνοια ήρθε κάποιος που ζήτησε τα κλειδιά της και το κινητό τους. Δεν τον γνώριζα. Μου φάνηκε περίεργο σαν πράξη».
    Πρόεδρος: Πληροφορηθήκατε ποιος είναι;
    Μάρτυρας: Ήταν ψηλός με κοστούμι
    Εισαγγελέας: Τα ρούχα της τι έγιναν πως ήταν;
    Μάρτυρας: Είχαν τρύπες και ήταν σαν καμένα. Δεν παρατήρησα αν μύριζαν.
    Απόστολος Λύτρας (δικηγόρος Ιωάννας): Τα γυαλιά ηλίου πως ήταν λιώσανε;
    Μάρτυρας: Δε μπορώ να πω ότι είχαν λιώσει. Είχε παραμείνει το σχήμα του γυαλιού απλά οι δυο φακοί είχαν αλλάξει χρώμα. Υπάρχουν ακόμη τα αποτυπώματα των παπουτσιών της στο φαρμακείο. Έλιωσε το πάτωμα και έμειναν τα αποτυπώματα. Αυτό το είδαμε αφού καθαρίσαμε το χώρο. Παρατηρήσαμε ότι έμειναν τα αποτυπώματα. Είναι σαν ένα λευκό περίγραμμα.
    Απόστολος Λύτρας: Είδατε το αριστερό αυτί της Ιωάννας όταν ήρθε σε εσάς
    Μάρτυρας: Μόνο μαλλιά είδα και το μάτι της.
    Απ. Λύτρας: Μπορείτε να μας προσδιορίσετε τη ποσότητα;
    Μάρτυρας: Μάλλον τουλάχιστον 1,5 λίτρο. Η μητέρα μου πίστευε ότι αν δεν πάει άμεσα στο νοσοκομείο δεν θα γλύτωνε. Έβλεπε πόσο γρήγορες ήταν οι αλλαγές στο πρόσωπό της τα μαλλιά της που πέφτανε. Δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο είχε ξεκινήσει να πρήζεται το πρόσωπο της.
    Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο έτερος συνήγορος της Ιωάννας Νίκος Αλεξανδρής, ο οποίος και εκείνος έκανε ερωτήσεις στη μάρτυρα.
    Νίκος Αλεξανδρής: Λέτε ότι αλλοιώνονταν το πρόσωπό της. Θέλετε να το περιγράψετε;
    Μάρτυρας: Το πρόσωπο της ήταν υγρό, ήταν σαν να είχε ξεκινήσει να βγαίνει προς τα έξω. Είχε αρχίσει να πρήζεται και να αλλοιώνεται και το μάτι της να πέφτει προς τα κάτω και να γίνεται όλο και πιο κόκκινο. Για 15 λεπτά έριχνε νερό. Όπως πλένονταν φεύγανε τούφες, μια είχε κολλήσει μέσα στο σιφόνι.
    Νίκος Αλεξανδρής: Στους τοίχους τι είδατε;
    Μάρτυρας: Είδα υγρό…
    Νίκος Αλεξανδρής: Όταν έφυγε η Ιωάννα ο χώρος που ήταν έπαθε ζημιές;
    Μάρτυρας: Είχε σκουριάσει ο νιπτήρας σε σημεία, τούφες ήταν στο σιφόνι, μείναμε τα αποτυπώματα των χεριών της πάνω στο πάγκο, παρότι πλένονταν τόση ώρα.
    «Σφάδαζε από τους πόνους….»
    Νωρίτερα στο δικαστήριο είχε καταθέσει ο πατέρας του εργοδότη της Ιωάννας, ο οποίος είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο την Ιωάννα αμέσως μετά την επίθεση. «Όταν συνέβη το περιστατικό με πήρε κάποιος από το φαρμακείο και έτρεξα. Κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει. Κατέβηκα στο ισόγειο είδα το ασανσέρ και είδα αρκετό οξύ κάτω το μάρμαρο. Έβραζε.
    Μετά όταν ήρθε οι μάστορας μου είπε πως αγανάκτησε για να το επαναφέρει» κατάθεσε ο μάρτυρας και συνέχισε: «Πήγα στο φαρμακείο και είδα την Ιωάννα με τα εσώρουχα και ήταν λουσμένη στο οξύ και δίπλα ήταν μαλλιά και τα παπούτσια της είχαν λιώσει. Την πήραμε αμέσως με ένα άλλο συνάδελφο και τη στείλαμε στο Μετροπόλιταν Είπε η φαρμακοποιός αυτός που πρέπει να κάνετε είναι να πάει αμέσως στο νοσοκομείο.
    Πήραμε στο Μετροπολιταν για να τη δεχτούν γρήγορα να είναι έτοιμοι. Στο δρόμο σφάδαζε στο πόνο δεν ήξερα αν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Τη ρώτησα ποιος στο έκανε αυτό. Μια γυναίκα μου απάντησε. Μετά μάθαινα για τη πορεία της υγείας της. Μετά την επίθεση όλες οι κοπέλες στο γραφείο φοβόνταν. Ευτυχώς που βρέθηκε η ένοχος. Κάνανε υπαινιγμούς ότι όποια κοπέλα ήταν μέσα στο γραφείο μπορεί να ήταν η δράστης. Που να σκεφτείς ότι ήταν κάποιος από έξω. Όλοι οι δημοσιογράφοι ήταν από κάτω για μήνες».
    Εισαγγελέας: Τι ακριβώς είδατε στο πάτωμα….
    Μάρτυρας: Μέσα στο διάδρομο του γραφείου μου ήταν αρκετή ποσότητα και έβραζε και ήταν και ο τοίχος και το ασανσέρ.
    Εισαγγελέας: Έχουν υποστεί φθορές οι τοίχοι;
    Μάρτυρας: Βέβαια αφού ο μάστορας μου είπε: «αγανάκτησα να το επαναφέρω». Δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Ήταν τόση η ποσότητα που τα μαλλιά και τα ρούχα της είχαν λιώσει. Ήταν μεγάλη ποσότητα ήταν γεμάτος ο διάδρομος και η κοπέλα λουσμένη. Όταν πηγαίναμε στο νοσοκομείο ήταν φρίκη δε μπορούσες να την ακουμπήσεις αυτή τη κοπέλα. Αυτό έζησα και αυτό καταθέτω.
    Απόστολος Λύτρας: Μπορείτε να μου πείτε τις φθορές στο μάρμαρο;
    Μάρτυρας: Το μάρμαρο και η πόρτα του ασανσέρ από σίδερο έλιωσε
    Απόστολος Λύτρας: Είπατε πως δεν ξέρατε αν η Ιωάννα θα φτάσει στο νοσοκομείο….
    Μάρτυρας: Όταν μπήκα μέσα στο φαρμακείο ήταν τραγικό αυτό που είδα. Σφάδαζε δεν μπορούσε να σταθεί, έφευγαν τούφες μαλλιά. Νόμιζα ότι δεν θα φτάσει στο νοσοκομείο. Μετά έμαθα ότι ήταν βιτριόλι… Αν δεν ήταν το φαρμακείο και εμείς να τρέξουμε δεν υπήρχε περίπτωση θα πέθαινε. Θα μπορούσε να στοχεύσει πιο πολύ στα μάτια και στο κεφάλι. Ήταν τόση η ποσότητα σε ελέφαντα πήγε να τη ρίξει; Δεν μπορώ στεναχωριέμαι και αυτή γονείς έχει αλλά πως μπορεί να το κάνει αυτό ένας άνθρωπος;
    Απόστολος Λύτρας: Υπήρχε ίχνος παπουτσιού στο φαρμακείο;
    Μάρτυρας: Η φαρμακοποιός μου έδειξε και μου είπε: «αυτό ήταν τα παπούτσια της». Από το παπούτσι είχε μείνει ένα κομματάκι σόλας. Είχαν τραβήξει με τη σκούπα τούφες μαλλιά και καμένα ρούχα….
    «Είδα τους γιατρούς να κάνουν το σταυρό τους»
    Συγκλονιστικά ήταν όμως και τα όσα ανέφερε ο εν λόγω μάρτυρας για τα όσα είδε όταν πια οι γιατροί αντίκρισαν την Ιωάννα. ¨Όπως είπε όλοι έκαναν το σταυρό τους. Συγκεκριμένα είπε στο δικαστήριο: «Στο Μετροπόλιταν τρέξανε και την πήρανε αμέσως. Είδα γιατρούς και νοσοκόμους που έκαναν το σταυρό τους στο Πρώτων Βοηθειών. Γύρισα αμέσως στο γραφείο μου και γιος μου που ήταν εργοδότης της πήγε εκείνος στο Μετροπόλιταν μετά. Ότι ήταν να κάνει θα το έκανε εκείνος μετά».
    Η τρίτη μάρτυρας που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο ήταν μια φίλη του θύματος η οποία είχε συμμετάσχει μαζί της σε ένα τηλεπαιχνίδι «Κάναμε παρέα όταν μετακόμισα Αθήνα και βγαίναμε. Δεν μου είχε πει τίποτα για κάτι που ενδεχομένως που την ανησυχούσε. Όλα ήταν φυσιολογικά. Έμαθα για το συμβάν μετά. Ήθελα να είμαι στο νοσοκομείο για να τη στηρίξω η Ιωάννα δε μπορούσε να μιλήσει», ανέφερε μεταξύ άλλων η ίδια κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στη δίκη.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Ανατριχιαστική περιγραφή της Ιωάννας: «Σκέφτηκα να δώσω τέλος στην ζωή μου -Εκανε απόπειρες να με σκοτώσει και μετά!»
    Αποκλειστικό «L&O»: Αιματηρή ληστεία σε σπίτι στους Αμπελόκηπους -Εδεσαν τα θύματα!
    Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζει η Ιωάννα στη κατάθεσή της – «Φώναζα Θεέ μου, βοήθησέ με – Λιώνανε τα ρούχα επάνω μου!» (εικόνες)
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ