17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Επίθεση με βιτριόλι: Για αποκαλύψεις στη δίκη και κλήτευση σημαντικών μαρτύρων, μιλούν οι συνήγοροι της Ιωάννας


    Για σημαντικές αποκαλύψεις στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, προϊδεάζουν οι συνήγοροί της εν όψει της δεύτερης αυριανής συνεδρίασης του δικαστηρίου. Την ίδια ώρα, αμφίβολη παραμένει η παρουσία της κατηγορουμένης της υπόθεσης Έφης Κ. στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η 36χρονη από τη πρώτη συνεδρίαση είχε ενημερώσει γραπτώς το δικαστήριο ότι θα εμφανιστεί στη δίκη με τη πρόοδο της ακροαματικής διαδικασίας, ενώ ήδη ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου έχει ζητήσει τη μετατροπή της κατηγορίας της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
    Αντίθετα, το θύμα της αποτρόπαιης επίθεσής της, η 35χρονη Ιωάννα ήταν παρούσα στο ακροατήριο, δηλώνοντας μάλιστα που θα αναμένει την εμφάνιση της κατηγορούμενης στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να λάβει τις απαντήσεις της για τους λόγους που την οδήγησαν στην αποτρόπαια επίθεση εναντίον της.
    Στη δίκη που συνεχίζεται αύριο αναμένεται να καταθέσουν περίπου 45 μάρτυρες και οι συνήγοροι της Ιωάννας θα καλέσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ακροατήριο μάρτυρες που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταθέσει ούτε στο στάδιο της προδικασίας ούτε στο στάδιο της ανάκρισης. Σκοπός τους είναι να καταδείξουν αν η κατηγορούμενη είχε συνεργούς όταν προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό με το οποίο επιτέθηκε στην Ιωάννα.
    Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου Απ. Λύτρας. «Υπάρχουν δύο άνθρωποι που δεν έχουν καταθέσει πουθενά μέχρι στιγμής. Εμείς θα ζητήσουμε να καταθέσουν γιατί η κατηγορούμενη επιχείρησε να μιλήσει με αυτόν μετά την επίθεση» ανάφερε ο κ. Λύτρας για να προσθέσει: «Όπως έχει ακουστεί από τον δικηγόρο του μάρτυρα, η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να της προμηθεύσει βιτριόλι. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι οι άνθρωποι που κυκλοφορούν ελεύθεροι και έχουν συνέργεια στο συγκεκριμένο έγκλημα».
    Μάλιστα, ήδη, το φως της δημοσιότητας έχουν δει μηνύματα που φέρεται να αντάλλασε η 36χρονη κατηγορούμενη με έναν άνδρα και με τα οποία του ζητούσε να παρακολουθήσει το σπίτι της Ιωάννας και τον ρωτούσε για το πώς μπορεί να προμηθευτεί «κάτι» που η ίδια δεν μπορούσε να πάρει! Μάλιστα, έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι τα μηνύματα αυτά εστάλησαν από την Έφη Κ. μήνες πριν επιτεθεί στην Ιωάννα και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2019.
    Βέβαια, οι μάρτυρες αυτοί εφόσον κληθούν στη δίκη θα καταθέσουν, μετά την Ιωάννα η οποία αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα αύριο. Η κατάθεση της 35χρονης γυναίκας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η Ιωάννα θα καταθέσει στο δικαστήριο για τις τραγικές εκείνες στιγμές της 20ης Μαΐου του 2020 που η Έφη Κ. την περιέλουσε με το καυστικό υγρό αλλά και στα δεκάδες χειρουργεία που υποβλήθηκε έκτοτε με κίνδυνο να χάσει ακόμη και τη ζωή της. Επίσης, αναμένεται να αναφερθεί και στη σχέση της με την κατηγορουμένη την οποία γνωρίζει από τα μαθητικά της χρόνια στην Αμφιλοχία.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Επίθεση με βιτριόλι: Για αποκαλύψεις στη δίκη και κλήτευση σημαντικών μαρτύρων, μιλούν οι συνήγοροι της Ιωάννας
    Παρισινό μενού με συμφωνία στρατιωτικής συνδρομής της Γαλλίας προς την Ελλάδα, και κύριο πιάτο … φρεγάτες
    Φθινοπωρινός ο καιρός με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους βροχές
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ