• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αναχώρησαν για την Πορτογαλία 41 Αφγανοί αναγνωρισμένοι πρόσφυγες

lawandorder.gr 28-09-2021 17:13 Τελευταία ενημέρωση: 28-09-2021 17:23
Νότης Μηταράκης / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναχώρησαν για την Πορτογαλία 41 Αφγανοί αναγνωρισμένοι πρόσφυγες
«Συνεχίζουμε τη στρατηγική μετεγκαταστάσεων προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.», δήλωσε ο Ν. Μηταράκης

Αναχώρησαν σήμερα για την Πορτογαλία οι πρώτοι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα αναχωρήσουν 43 ακόμη, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Πορτογαλίας, 

Ειδικότερα, αναχώρησαν, σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας» Έλ. Βενιζέλος» με προορισμό την Πορτογαλία, οι πρώτοι 41 Αφγανοί αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Πορτογαλίας, η οποία προβλέπει συνολικά την μετεγκατάσταση 1.000 αναγνωρισμένων προσφύγων και αιτούντων άσυλο.  

Με την σημερινή αναχώρηση, η οποία έγινε παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, του Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, κ. Ιωάννη Σφυράκη και της πρέσβεως της Πορτογαλίας, κας Ηelena Paiva, ο αριθμός των αναγνωρισμένων προσφύγων και μεταναστών που μετεγκαταστάθηκαν στην Πορτογαλία φτάνει τους 57.  

Τις επόμενες εβδομάδες θα αναχωρήσουν 43 ακόμη ωφελούμενοι του προγράμματος με προορισμό την Λισαβόνα.  

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται με την χρηματοδότηση της κυβέρνησης της Πορτογαλίας και συγκεκριμένα του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων (Portuguese Migration and Border Service SEF).  

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, δήλωσε:  

«Συνεχίζουμε τη στρατηγική μετεγκαταστάσεων προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε. Τα τελευταία δύο χρόνια φεύγουν από τη χώρα μας πολύ περισσότεροι απ’ όσοι μπαίνουν. 

Θέλω να ευχαριστήσω την Πορτογαλία, η οποία προσφέρθηκε να πάρει 1.000 αναγνωρισμένους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο. Σήμερα 41 άτομα από το Αφγανιστάν θα πετάξουν με το αεροσκάφος για τη Λισαβόνα. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι η λύση για το Μεταναστευτικό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo