23.4 C
Athens
18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Τα υποβρύχια είναι και γυναικεία υπόθεση -Δύο Ελληνίδες αξιωματικοί και 14 υπαξιωματικοί


    Δύο Ελληνίδες αξιωματικοί και 14 υπαξιωματικοί έχουν το προνόμιο να καρφιτσώνουν στην στολή τους την πουλάδα του «υποβρυχιά».
    Είναι οι μοναδικές γυναίκες στην Ελλάδα που πέρασαν επιτυχώς την σκληρή εκπαίδευση και κατέκτησαν τα υποβρύχια, καταρρίπτοντας ακόμα ένα ανδρικό οχυρό.
    Μετέχουν ακόμα και στα πληρώματα των «αόρατων υποβρυχίων» (Type 214), αυτά που είχαν μείνει επί 35 ημέρες κάτω από τα θάλασσα στην περυσινή κρίση του Oruc Reis άλλες με καθήκοντα στο περισκόπιο και στη διεύθυνση πυρός τορπιλών, άλλες παρακολουθώντας τα συστήματα sonar, άλλες αρμενιστές , τεχνίτες πυροβόλων και μηχανικοί, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη». Ό,τι δηλαδή κάνουν και οι άνδρες συνάδελφοί τους «υποβρυχιάδες».
    Η πρώτη Ελληνίδα που ζήτησε να υπηρετήσει στα υποβρύχια, τύπου 209, όπως για παράδειγμα τα υποβρύχια «Ποσειδών» και «Γλαύκος» ήταν το 2015. Από τότε οι αιτήσεις γυναικών για να υπηρετήσουν στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού πύκνωσαν και σήμερα ορισμένες από αυτές περιπολούν στο Αιγαίο, νοτίως της Κρήτης παρακολουθώντας ότι μπορεί να προκαλέσει ένταση στην περιοχή και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και άλλες μετέχοντας σε ασκήσεις με συμμαχικές δυνάμεις στα υπερσύγχρονα υποβρύχια, τύπου Παπανικολής.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    Θεσσαλονίκη: Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό – Στο νοσοκομείο ένα άτομο
    Μητσοτάκης-Μακρόν: Συμφωνία για άμεση στρατιωτική συνδρομή και 3+1 υπερσύγχρονες Belhara
    Σύμβουλος του Ερντογάν «βλέπει» πόλεμο με τις ΗΠΑ
    Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
    Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ