• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μεξικό: Η χώρα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία της

lawandorder.gr 28-09-2021 09:38 Τελευταία ενημέρωση: 28-09-2021 09:38
Μεξικό / Φωτογραφία: Αρχείο
Μεξικό: Η χώρα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία της
Η 27η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επέτειο της «θριαμβευτικής εισόδου» του στρατού των εξεγερμένων στην πόλη του Μεξικού το 1821, η οποία θεωρείται η ιδρυτική πράξη της μεξικανικής ανεξαρτησίας

Ένα μεγαλειώδες ιστορικό θέαμα στην πλατεία Σόκαλο στο Μεξικό σηματοδότησε χθες, Δευτέρα, το βράδυ τους εορτασμούς για τα διακόσια χρόνια από την ανεξαρτησία του Μεξικού παρουσία του προέδρου της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Η 27η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την επέτειο της «θριαμβευτικής εισόδου» του στρατού των εξεγερμένων στην πόλη του Μεξικού το 1821, η οποία θεωρείται η ιδρυτική πράξη της μεξικανικής ανεξαρτησίας.

«Αυτό που βιώθηκε εκείνη την ημέρα, πριν από 200 χρόνια, σηματοδότησε για πάντα τον πολιτικό αποχωρισμό μας από την Ισπανία», ανέφερε ο αριστερός πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ σε μήνυμά του προς το έθνος.

Με πυροτεχνήματα, μουσική και φωτεινά εφέ αναπαραστάθηκαν επεισόδια της ιστορίας του Μεξικού, από τους προϊσπανικούς πολιτισμούς μέχρι τον πόλεμο της ανεξαρτησίας (1810-1821).

Το θέαμα αυτό αποτέλεσε μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων που οργανώθηκαν από τη μεξικανική κυβέρνηση για να τιμηθεί τόσο η ίδρυση της πόλης του Μεξικού - Τενοτστιτλάν πριν από 700 χρόνια, όσο και τα 500 χρόνια της ισπανικής κατάκτησης (1521) και τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας του Μεξικού.

Το 2019, ο Λόπες Ομπραδόρ είχε απαιτήσει από την Ισπανία να ζητήσει συγγνώμη για την κατάκτηση του Μεξικού -- κάτι που είχε απορρίψει κατηγορηματικά η Μαδρίτη υποστηρίζοντας πως η κατάκτηση «δεν μπορει να κριθεί υπό το φως σύγχρονων θεωρήσεων».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo