• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κύπρος: Τα κατεχόμενα βάση μεταφοράς προσφύγων από την Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία

Θανάσης Αργυράκης 27-09-2021 21:53
Η σημαία της Κύπρου / Φωτογραφία: Pixabay
Κύπρος: Τα κατεχόμενα βάση μεταφοράς προσφύγων από την Τουρκία στην Κυπριακή Δημοκρατία
Υπάρχει αύξηση της ροής Σύριων που εισέρχονται παράνομα στη βόρεια Κύπρο, με στόχο να περάσουν στη συνέχεια στην Κυπριακή Δημοκρατία

Το φαινόμενο της μαζικής μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών, από την Τουρκία στην Κύπρο, το οποίο έχει επισημανθεί από τη Λευκωσία τα τελευταία χρόνια, καταγράφει τώρα και μερίδα του τουρκοκυπριακού Τύπου.

Ειδικότερα, η εφημερίδα, Kıbrıs Postası, επισημαίνει ότι τα κατεχόμενα χρησιμοποιούνται ως βάση για τη μεταφορά προσφύγων, παρατηρώντας ότι υπάρχει αύξηση της ροής Σύριων που εισέρχονται παράνομα στη βόρεια Κύπρο, με στόχο να περάσουν στη συνέχεια στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο αριθμός των Σύριων, αναφέρεται στο δημοσίευμα, «αυξάνεται μέρα με τη μέρα, κυρίως αυτών που φιλοξενούνται σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Τουρκία και επιθυμούν είτε να ζήσουν κάτω από πιο ανθρώπινες συνθήκες, είτε να επανενωθούν με τις οικογένειες τους στη νότια Κύπρο (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία)».

Αρκετοί, προσθέτει, «ξεγελιούνται με υποσχέσεις των κυκλωμάτων διακινητών ότι θα τους μεταφέρουν στη νότια Κύπρο και πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για ένα ταξίδι ελπίδας. Μεταφέρονται με βάρκες που αποπλέουν από τη Μερσίνα. Η χώρα χρησιμοποιείται ως βάση εμπορίας ανθρώπων μεταξύ Τουρκίας – νότιας Κύπρου».

Μετά την άφιξη τους από την Τουρκία, καταλήγει, «συναντώνται με τους διακινητές, και στη συνέχεια μεταφέρονται και αφήνονται σε περιοχές κοντά στα σύνορα με το νότο. Στην Αμμόχωστο, οι περισσότεροι από τους άτυπους μετανάστες έχουν εντοπιστεί κοντά στο οδόφραγμα των Στροβιλιών, ενώ στο χωριό Αχερίτου (σ.σ. κοντά στις ελεύθερες περιοχές), έχουν εγκατασταθεί οι διακινητές».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo