• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δ. Βερβεσός: Ο απολογισμός της θητείας του και η ανακοίνωση της νέας υποψηφιότητάς του για τη προεδρία του ΔΣΑ

Κατερίνα Μάνθου 27-09-2021 20:42
Ο Δημήτρης Βερβέσος
Δ. Βερβεσός: Ο απολογισμός της θητείας του και η ανακοίνωση της νέας υποψηφιότητάς του για τη προεδρία του ΔΣΑ
«Έκανα και λάθη, ενδεχομένως και να αδίκησα κάποιους με τη συμπεριφορά μου. Δεν έχω πρόβλημα να τα αναγνωρίσω και να ζητήσω μια βαθιά ανθρώπινη συγνώμη»

Τα πεπραγμένα της θητείας του ως Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά το χρονικό διάστημα 2018-2021, καθώς και τις προτάσεις του για το μέλλον της δικηγορίας παρουσίασε σήμερα, ο Δημήτρης Βερβεσός, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο. Ο κ. Βερβεσός θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές που θα γίνουν στο τέλος Νοεμβρίου.

Κατά την ομιλία του, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΣΑ επισήμανε: «Η θητεία αυτή που σύντομα ολοκληρώνεται, επηρεάστηκε καταλυτικά από το πρωτόγνωρο καθεστώς πανδημικής κρίσης. Μέσα σε αυτή την τόσο δυσμενή συγκυρία σταθήκαμε με όλες τις δυνάμεις μας, δίπλα σε κάθε συνάδελφο. Παρά τις δυσκολίες, τα κεκτημένα για το σώμα και για το Σύλλογό μας είναι, νομίζω, αξιοσημείωτα και έχουν αλλάξει προς το καλύτερο την επαγγελματική μας ζωή, αλλά και τον κλάδο συνολικά».

Ακόμη ο κ. Βερβεσός στην ομιλία του τόνισε πως η συλλογική δράση του Συλλόγου κατά τη διάρκεια της θητείας του ήταν μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις. «Με την ίδια αταλάντευτη πυγμή, με την οποία αντισταθήκαμε στον ασφαλιστικό νόμο και στην τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου, με το ίδιο σθένος και την ίδια ομοψυχία αγωνιστήκαμε, αποδοκιμάσαμε τις ΚΥΑ του Σαββατοκύριακου και την παρωδία των “voucher” και την οικονομική απαξίωση του κλάδου μέσα στην πανδημία και με αντίστοιχη αγωνιστικότητα μαχόμαστε τώρα για την ανατροπή των αλλαγών στην πολιτική δικονομία. Οι δράσεις και οι στόχοι μας δεν έχουν χρώμα. Μόνη έγνοια μας είναι η αναβάθμιση της δικηγορίας, η προστασία του κράτους δικαίου και η υπεράσπιση του δημοκρατικού κεκτημένου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΣΑ για να επισημάνει ακόμη τα εξής: «Αυτά πράξαμε, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία που άλλαξε τις προτεραιότητες και για να τα πετύχουμε «ματώσαμε» με καθημερινή παρουσία και διαρκή διεκδίκηση και σύγκρουση με τις Κυβερνήσεις αλλά και τις παθογένειας του συστήματος της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας διοίκησης. Ό,τι πετύχαμε δεν ήταν ευγενική χορηγία των Κυβερνήσεων αλλά αποτέλεσμα συνεχούς διεκδίκησης. Στην προσπάθεια αυτή είχα αρωγούς τη συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΑ, την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πολλούς συναδέλφους που συνέδραμαν. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Δεν προφτάσαμε να υλοποιήσουμε κάποια από αυτά που θέλαμε. Η υγειονομική κρίση έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε αυτό αφού άλλαξε τα προτάγματα και την ατζέντα όχι μόνο σε μας αλλά σε όλη την κοινωνία και τον κόσμο. Ασκείται κριτική. Όπου η κριτική ήταν βάσιμη, την αποδεχθήκαμε, αλλάξαμε αποφάσεις και προσαρμοστήκαμε. Εκείνο που σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι είναι ο μηδενισμός και ο λαϊκισμός και ιδίως από εκείνους που γνωρίζουν το έργο που επιτελέστηκε και τις συνθήκες υπό τις οποίες επιτελέσθηκε. Πολλές φορές αισθανόμουν ότι κάποιοι, ευτυχώς λίγοι ίσως να ήθελαν να αποτύχουμε για να εκπληρώσουν τα προσωπικά τους σχέδια. Δεν τους κάναμε όμως τη χάρη».

«Έκανα και λάθη»

Ο κ. Βερβεσός ανέφερε στην ομιλία του ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του έκανε και λάθη, πλην όμως πως ανέφερε τα αναγνωρίζει και ζητεί συγνώμη. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Έκανα και λάθη, ενδεχομένως και να αδίκησα κάποιους με τη συμπεριφορά μου. Δεν έχω πρόβλημα να τα αναγνωρίσω και να ζητήσω μια βαθιά ανθρώπινη συγνώμη. –Μόνο οι νεκροί και οι σοφοί είναι αλάνθαστοι. Σήμερα είμαι εδώ να σας ζητήσω την εμπιστοσύνη σας και την εκ νέου στήριξή σας, για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία που ξεκινήσαμε. Να πορευτούμε με καθαρό λόγο, ξεκάθαρες θέσεις και διεκδικήσεις από την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Ξέρετε ότι όλα αυτά τα χρόνια ήμουν και είμαι πάντα στο πλευρό σας. Γι’ αυτό σας ζητώ τώρα να σταθείτε και εσείς δίπλα μου, να συμπορευτούμε στη μεγάλη προσπάθεια για να πραγματώσουμε το κοινό μας όραμα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo