• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Έχασε την επιμέλεια του παιδιού του ο επίορκος αστυνομικός που κατηγορείται ότι εξέδιδε κοπέλες

Κατερίνα Μάνθου 27-09-2021 18:49 Τελευταία ενημέρωση: 27-09-2021 18:54
O επίορκος αστυνομικής / Eurokinissi
Έχασε την επιμέλεια του παιδιού του ο επίορκος αστυνομικός που κατηγορείται ότι εξέδιδε κοπέλες
Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο

Στα χέρια της γυναίκας του 38χρονου αστυνομικού ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας με το κολαστήριο στην Ηλιούπολη, πέρασε η προσωρινή επιμέλεια της κόρης του, με προσωρινή διαταγή εκδόθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού Ελισσάβετ Τσέρτου, σημειώνοντας ακόμη ότι το δικαστήριο αποφάσισε το παιδί να μην έχει καμία επικοινωνία με τον προφυλακισμένο πατέρα του, o οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία της Δικαιοσύνης κρατούσε αιχμάλωτες κοπέλες και τις εξωθούσε στην πορνεία.

Ολόκληρη η δήλωση που εξέδωσε η κυρία Τσέρτου, η πληρεξούσια δικηγόρους της μητέρας του παιδιού αναφέρει τα εξής:

«Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας του μικρού κοριτσιού προς την μητέρα είχε ιδιαίτερες δυσκολίες. Κατά την συζήτηση της υποθέσεως οι αντίδικοι προσπάθησαν με πάσα τρόπο να την "βγάλουν" ακατάλληλη μητέρα ώστε να μην φτάσει ποτέ το κορίτσι  κοντά της καθώς η αντιδικία ήσαν σφοδρή.

Ταυτόχρονα συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή της ανταίτησης ασφαλιστικών μέτρων των αντιδίκων που ζητούσαν να ανατεθεί προσωρινά  η επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου στον αδερφό και γιαγιά του κρατούμενου και ταυτόχρονα  δεν δίστασαν να ζητήσουν με θράσος  από την Δικαιοσύνη  να διατηρηθεί η επιμέλεια στον κρατούμενο πατέρα από τις φυλακές, γεγονός εκ των πραγμάτων αδύνατον.

Σήμερα η εντολέας μου είναι πανευτυχής για το αποτέλεσμα της προσωρινής διαταγής επί των ασφαλιστικών μας μέτρων καθώς  της ανατέθηκε η προσωρινή επιμέλεια του ανήλικου τέκνου  και  περίτρανα αποφασίστηκε από το ίδιο δικαστήριο να μην  δοθεί ούτε η ελάχιστη επικοινωνία τόσο στον κρατούμενο πατέρα όσο και στην  οικογένεια του.

Η ταχύτατη  συνδρομή των  κοινωνικών υπηρεσιών και η εισαγγελία Ανηλίκων εξάλειψαν κάθε εμπόδιο αφού όλοι ανεξαιρέτως χειρίστηκαν την υπόθεση με εξαιρετική ευαισθησία και η επήλθε  το παραπάνω αποτέλεσμα ήτοι να βρεθεί το ανήλικο κορίτσι  σε ασφαλές περιβάλλον δίπλα στην μητέρα του, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να το φροντίσει όσο κανένας άλλος. Ελπίζουμε ότι οι επόμενοι μήνες θα λειτουργήσουν σαν "βάλσαμο" για την ψυχή του μικρού ανήλικου κοριτσιού που ήδη νιώθει την θαλπωρή κοντά στην μητέρα της, που τόσο πολύ είχε στερηθεί. Άλλωστε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα το παιδί είχε επικοινωνία με την μητέρα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ίδιοι οι συγγενείς αρνούνταν να παραδώσουν το ανήλικο κορίτσι στη μητέρα του παρά την έκδοση της δικαστικής απόφασης γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την κακοπιστία τους και την εμμονή τους να την στερήσουν απο την μητέρα. Πολύτιμη είναι η βοήθεια που παρέχουν στην μητέρα και στο δεκάχρονο κοριτσάκι οι κοινωνικοί λειτουργοί που βρίσκονται δίπλα τους από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα.

Ελπίζουμε ότι στην τελική εκδίκαση για την επιμέλεια του παιδιού, που θα γίνει τους επόμενους μήνες, δεν θα χρειαστεί, εκ νέου, να απομακρυνθεί από ένα περιβάλλον στο οποίο έχει αρχίσει να προσαρμόζεται και είναι ιδιαίτερα χαρούμενο.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το έργο των δημοσιογράφων μέχρι σήμερα που ήταν στο πλάι μου και προστάτεψαν με τον δικό τους τρόπο το ανήλικο κορίτσι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo