• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΔΕΗ: Έρευνα για ενδεχόμενα αδικήματα ζητούν από τον Άρειο Πάγο έξι δικηγόροι

Κατερίνα Μάνθου 27-09-2021 16:59
Η ΔΕΗ / Φωτογραφία: Eurokinissi
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΔΕΗ: Έρευνα για ενδεχόμενα αδικήματα ζητούν από τον Άρειο Πάγο έξι δικηγόροι
Στα επίμαχα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο»

Το ενδεχόμενο τέλεσης τριών αδικημάτων και συγκεκριμένα της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, ζητούν με αναφορά που υπέβαλαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι δικηγόροι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ.Λιάπης, Κ.Χαρίτος, Γ.Κακουλάκης και Λ.Στάμος.

Συγκεκριμένα, οι έξι δικηγόροι θέτουν υπόψη της εισαγγελίας σειρά δημοσιευμάτων και ζητούν τις κατά νόμον ενέργειες των αρχών. Όπως αναφέρουν από τα δημοσιεύματα που προσκομίζουν «συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Ακόμη, στα επίμαχα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo