• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ποιοι μπλοκάρουν την αλλαγή φρουράς στην αμερικανική πρεσβεία;

lawandorder.gr 27-09-2021 11:21 Τελευταία ενημέρωση: 27-09-2021 11:23
Αμερικανική πρεσβεία / Φωτογραφία: Eurokinissi
Ποιοι μπλοκάρουν την αλλαγή φρουράς στην αμερικανική πρεσβεία;
Ενώ όμως έχουμε ακούσει το όνομα του Τζορτζ Τσούνη από τον Ιούλιο, δεν έχει προσώρας προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης του διορισμού του

Ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε να προτείνει από το καλοκαίρι τον Ελληνοαμερικανό ο οποίος θα διαδεχθεί τον Τζέφρι Πάιατ στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ενώ όμως έχουμε ακούσει το όνομα του Τζορτζ Τσούνη από τον Ιούλιο, δεν έχει προσώρας προχωρήσει η διαδικασία της έγκρισης του διορισμού του. Ο λόγος λοιπόν είναι ότι έχουν καθυστερήσει γενικώς οι διαδικασίες της έγκρισης σχεδόν όλων των διπλωματικών υποψηφιοτήτων της κυβέρνησης Μπάιντεν από τη Γερουσία , όπου τις μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι, Τζος Χόλεϊ και Τεντ Κρουζ.

Συγκεκριμένα, από τους 80 υποψήφιους πρεσβευτές, έχουν εγκρίνει μόλις δύο και απειλούν εμμέσως πλην σαφώς να το τραβήξουν όσο πάει ακόμη και ως τις ενδιάμεσες εκλογές που θα γίνουν του χρόνου τον Νοέμβριο .

Προφανώς η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει να δημιουργεί ένταση στη Γερουσία και πρόβλημα στον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δεν μπορούν να διορίσουν αυτούς που επέλεξαν να υπηρετήσουν την εξωτερική της πολιτική , αλλά και που βρίσκονται ξαφνικά με πολλούς πρεσβευτές με θητείες που έχουν τυπικά λήξει προ πολλού. Ανάμεσά τους και ο Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος θα παραμείνει έως ότου δεήσουν να περάσουν τον αντικαταστάτη του.

Μικρό καλάθι

Να δούμε βέβαια αν ο εκλεκτός για την Αθήνα θα είναι τελικά ο Τσουνης, διότι μερικοί εξακολουθούν να κρατάνε μικρό καλάθι για την υποψηφιότητα του ελληνοαμερικανού επιχειρηματία και χρηματοδότη ομογενειακών οργανώσεων, της Αρχιεπισκοπής και του Δημοκρατικού Κόμματος.

Τελευταία φορά που ο Τσούνης είχε προταθεί για πρεσβευτής ήταν για τη Νορβηγία και η υποψηφιότητά του είχε αποσυρθεί κακήν κακώς όταν εμφανίστηκε μπροστά στη Γερουσία για τη διαδικασία έγκρισής του όπου τον έπιασαν αδιάβαστο σε διάφορες τυπικές ερωτήσεις».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo