• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον απεγκλωβισμό των ορειβατών στον Παρνασσό

Law and Order 26-09-2021 17:14 Τελευταία ενημέρωση: 26-09-2021 17:20
Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον απεγκλωβισμό των ορειβατών στον Παρνασσό
Η περιπέτεια των πέντε φοιτητών

Φωτογραφικά ντοκουμέντα με τον απεγκλωβισμό των πέντε ορειβατών από το φαράγγι της Βελίτσας στον Παρνασσό, εξασφάλισε το L&O.

Οι πέντε φοιτητές νωρίς το πρωί του Σαββάτου έφτασαν με τα αυτοκίνητα τους στην Άνω Τιθορέα. Στόχο τους ήταν να διασχίσουν το φαράγγι και να φτάσουν στους καταρράκτες της Τρύπης. Ακολούθησαν λάθος μονοπάτι και έφτασαν σε μια από τις κορυφές του Παρνασσού, όπου τα βράχια ήταν σαθρά και εκεί ακινητοποιήθηκαν για δύο ώρες.

Αφού αντιλήφθηκαν πως δεν μπορούν να προχωρήσουν ούτε να γυρίσουν πίσω, ενεργοποίησαν από τα κινητά τους τηλέφωνα τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112. Ενημερώθηκε η πυροσβεστική και αμέσως κλιμάκιο της υπηρεσίας από την Αμφίκλεια άρχισε τις έρευνες στο βουνό. Εντόπισε τους ορειβάτες αλλά δεν είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να τους απεγκλωβίσει.

Έτσι κινητοποιήθηκε κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας, που έφτασε στο δύσβατο σημείο και με ορειβατικά σκοινιά απεγκλώβισε τους τρεις άνδρες και τις δύο γυναίκες. Ακολουθώντας το ορειβατικό μονοπάτι πυροσβέστες και φοιτητές έφτασαν με ασφάλεια στην Άνω Τιθορέα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo