• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Όχι άλλες γυναίκες στο «απόσπασμα» - Μην πέφτεις από τα σύννεφα, δράσε

Μιχάλης Τεζάρης 25-09-2021 08:00 Τελευταία ενημέρωση: 25-09-2021 08:03
H άτυχη Δώρα στη Ρόδο / Φωτογραφία: social media
Όχι άλλες γυναίκες στο «απόσπασμα» - Μην πέφτεις από τα σύννεφα, δράσε
O δράστης της δολοφονίας της άτυχης κοπέλας στη Ρόδο, ακολούθησε το ίδιο μοτίβο που ακολουθούν όλοι οι βίαιοι άνδρες

Για μια ακόμη φορά η «σοκαρισμένη κοινωνία» που η αλήθεια είναι πως έχει πάψει να  σοκάρεται  εδώ και χρόνια από κάποιο γεγονός, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, «έπεσε από τα σύννεφα» με την γυναικοκτονία της άτυχης Δώρας στη Ρόδο.

Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε πως όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, αν όχι όλοι, αρκετοί ήταν εκείνοι που όπως υποστηρίζουν τουλάχιστον γνώριζαν για την «καταπιεστική συμπεριφορά του συντρόφου της» που την «περιόριζε» την έβαζε σε «καλούπια», «την καταπίεζε και της ασκούσε βία, ψυχολογική ή σωματική» με σκοπό να την αποκόψει από την οικογένεια και τους φίλους της, καθώς ζήλευε.

Ουσιαστικά ο δράστης της δολοφονίας της άτυχης κοπέλας στη Ρόδο, ακολούθησε το ίδιο μοτίβο που ακολουθούν όλοι οι βίαιοι άνδρες, με κάποιους να αρκούνται στον εξευτελισμό, τον ξυλοδαρμό και την καταπίεση της συντρόφου τους και άλλοι να φτάνουν μέχρι και την δολοφονία.

Δυστυχώς άτομα που γνωρίζουν ή διαπιστώνουν κακοποιητικές συμπεριφορές, εμφανίζονται εκ των υστέρων να αποκαλύψουν όσα γνώριζαν. Δυστυχώς, μεγάλη μερίδα της κοινωνίας μας, δεν ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές στα άτομα της οικογένειας της, αλλά όταν ακούει μια γυναίκα να κλαίει μέσα στη νύχτα στο διπλανό διαμέρισμα, λέει «κλείσε το παράθυρο, μην μπλέκεις», όταν διαπιστώνει γυναίκες να κλαίνε μέσα σε διπλανά αυτοκίνητα λέει «μην ασχολείσαι, δεν ξέρεις ποιος είναι, τι σε νοιάζει»;.

Κι όμως κάποια στιγμή πρέπει να ασχοληθούμε, πρέπει να ανοίξουμε το παράθυρο και να φωνάξουμε, «όλα καλά δίπλα, χρειάζεσαι κάτι»;, πρέπει να κατεβάσουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου και να κοιτάξουμε κατάματα τον νταή του διπλανού οχήματος, πρέπει να κάνουμε κάτι επιτέλους, για όλες τις γυναίκες, που είναι μάνες, αδερφές, κόρες, ανηψιές μας. Τους δικούς μας ανθρώπους θα τους έβλεπες να υποφέρουν, θα το άντεχες, γιατί το κάνεις με τις άλλες; Επειδή είναι ξένοι, για να μην μπλέξεις;

Αν δεν θες να μπλέξεις, πάρε απλά την αστυνομία, ενημέρωσε, δράσε. Μην γίνεσαι θεατής μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς. Αντί επιλόγου παραθέτω τα θύματα 9 γυναικοκτονιών που συνέβησαν δίπλα μας, αλλά όπως πάντα… πέσαμε από τα θύματα όταν το μάθαμε… Δώρα, Μαρία, Σταυρούλα, Γαρουφαλλιά, Ελένη, Καρολάϊν, Κωνσταντίνα, Άννα, Βασιλική, όλες τους δολοφονημένες από… «λεβέντες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo