• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εξομολόγηση-σοκ από τη Ρόδο: «Πέρυσι θα σκότωνε εμένα, θα ήμουν εγώ στη θέση της Δώρας!»

lawandorder.gr 24-09-2021 21:21 Τελευταία ενημέρωση: 24-09-2021 21:21
Το σημείο της δολοφονιας της άτυχης Δώρας στη Ρόδο / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
Εξομολόγηση-σοκ από τη Ρόδο: «Πέρυσι θα σκότωνε εμένα, θα ήμουν εγώ στη θέση της Δώρας!»
Η πρώην σύντροφος του 40χρονου ανασύρει από τη μνήμη της όσα έζησε και σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν...

Λέμε συχνά «είδα τη ζωή μου να περνά μπροστά μου» όταν γλιτώσουμε από κάποιον μεγάλο κίνδυνο. Σίγουρα η 39χρονη, η οποία είχε σχέση με τον 40χρονο φονιά της Δώρας στη Ρόδο, κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτεται αφού, αυτόν τον κίνδυνο δεν το συνάντησε απλά, τον ειχε δίπλα της για τέσσερεις ολόκληρους μήνες.

«Μένω στα 300 μέτρα, εκεί στο Ροδίνι που έγινε το συμβάν» αναφέρει και συνεχίζει «Άκουσα να μιλούν για λευκό αυτοκίνητο και καραμπίνα, κι αμέσως το μυαλό μου πήγε στον Κώστα»

Και η αυθόρμητη ερώτηση για την τόσο ταχεία συσχέτιση αυτου που άκουσε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο: Γιατί σ΄αυτόν;

«Γιατί είχα δει την καραμπίνα, ήξερα ότι έχει λευκό αυτοκίνητο κι όσο περνούσαν τα λεπτά και μάθαινα περισσότερες λεπτομέρειες, έδενε το πάζλ. Άκουσα για 30χρονη εκπαιδευτικό, ήξερα γι αυτό. Εκείνα τα λεπτά που έβγαιναν οι πληροφορίες μιλούσα μ΄ ένα φίλο του, τα συνδυάσαμε και σιγουρευτήκαμε ότι ήταν αυτός...»

Πόσο καιρό ήσασταν μαζί εσείς;

Γύρω στους τέσσερις μήνες.

Τι έγινε, μεταξύ σας; Εσύ έφυγες από αυτή τη σχέση;

Εγώ, ναι. Ήτανε κτητικός, ζηλιάρης… Στην αρχή μου παρουσιάστηκε σαν κύριος, τζέντλεμαν, με πρόσεχε, με νοιαζότανε, κέρδισε την εμπιστοσύνη μου. Με τα προσωπικά του προβλήματα που είχε μετά από ένα τραυματισμό στο μάτι του, μ΄ έκανε να τον λυπάμαι κάπως, κι όταν κέρδισε την εμπιστοσύνη μου άρχισε να αποκαλύπτει τον πραγματικό του χαρακτήρα.

Πες μου τι συνέβαινε, ποια ήταν τα προβλήματα που είχατε;

΄Ηθελε να έχει τον έλεγχο στο ντύσιμό μου, στους φίλους μου, σε κάποια έξοδό μου. Οτιδήποτε ήταν πέρα από εκείνον θεωρούσε ότι έτρωγε χρόνο από εκείνον. Ήθελε να συγκατοικήσουμε γρήγορα, να γνωριστούν οι οικογένειές μας γρήγορα, το έβλεπε πολύ σοβαρά, πολύ γρήγορα. Έβλεπα σημάδια περίεργα το οποία παράβλεπα γιατί είχε τα θέματα με το μάτι του, αλλά αυτά σοβάρευαν κι έβλεπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει αυτή η σχέση.

Σε χτύπησε κιόλας, κάποια στιγμή;

Ναι, στους τρεις μήνες με χτύπησε, και μου πήρε και το κινητό. Εκείνος μου πήρε τη συσκευή κι έβαλε μέσα μία εφαρμογή με την οποία άκουγε τα πάντα και είχε πρόσβαση σε προσωπικά μου δεδομένα της εποχής εκείνης αλλά και παλαιότερα.

Μένατε μαζί;

Όχι, έμενα στο δικό μου σπίτι και κάποια βράδια μέναμε μαζί. Ένα βράδυ ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι με χτύπησε. Βγήκα από το σπίτι, δήθεν για να μην μας ακούν, αλλά μπήκα στο αυτοκίνητό μου. με κυνήγησε με το δικό του, πήγα στην Αστυνομία του έκανα μήνυση, πήγα στο νοσοκομείο με εξέτασαν…

Επέστρεψες σ΄ εκείνον;

Δεν επέστρεψα ακριβώς. Δήλωνε μετανιωμένος, με παρακάλαγε, ερχόταν από τη δουλειά μου καθημερινά, με ενοχλούσε με τηλέφωνα, μου έστελνε λουλούδια, προσπαθούσε να μου δείξει ότι ήταν λάθος, δεν θα ξαναγίνει και να του δώσω «μία ευκαιρία».

Όπως κάνουν όλα τα χειριστικά άτομα, άντρες και γυναίκες δηλαδή!

Δώσ' μου ένα μήνα , μου είπε. Προσπάθησα να το κάνω, δεν μου έβγαινε, το έβλεπε στην πορεία ότι το έκανα με το ζόρι, κι όσο καταλάβαινε ότι εγώ δεν θα γυρίσω πίσω άρχισα να με εκβιάζει με κάποια προσωπικά δεδομένα μου πρώτον για να αποσύρω τη μήνυση. Ήρθε γι αυτό στη δουλειά μου, ώρα που εργαζόμουν, με συνοδό του έναν πορτιέρη ενός μαγαζιού και με απείλησε ότι αν δεν αποσύρω τη μήνυση δεν θα μ΄ αφήσει ήσυχη.

Την απέσυρες;

Δεν την απέσυρα, αντίθετα με το δικηγόρο μου Βασίλη Μπέη του έκανα και δεύτερη μήνυση για εκβιασμό, όπως έκανα και στον πορτιέρη. Εξαγριώθηκε.

Θα μπορούσες να είσαι εσύ στη θέση της Δώρας;

Χίλια τοις εκατό, θα ήμουνα πέρυσι εγώ.

Τυχερή λοιπόν!

Τυχερή, ναι. Και άτυχη που τον γνώρισα. Λυπάμαι πολύ για την κοπέλα.

Η κουβέντα αυτή έγινε ενώπιον του δικηγόρου της, Βασίλη Μπέη.

Άνθρωποι χειριστικοί, άνδρες και γυναίκες, βρίσκονται παντού γύρω μας. Νάρκισσοι, εγωκεντρικοί, που δεν αντέχουν την απόρριψη.

«Δεν είναι η ζήλεια, δεν είναι το πάθος, είσαι «εσύ»!

Πηγή: Rodiaki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo