• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ

lawandorder.gr 24-09-2021 21:45
Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών μιλά αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε την ομιλία του Ελληνα Πρωθυπουργού live:

 

Νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες, προς τον οποίο τόνισε ότι το μοναδικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού ορίζεται ξεκάθαρα από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία προβλέπουν λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια.

Στην ίδια συνάντηση και αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει σηκώσει μεγάλο βάρος.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την στροφή προς μία πράσινη οικονομία, οι οποίες ευθυγραμμίζονται με τους στόχους του ΟΗΕ για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα είναι σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης, της σταθερότητας και της πολυμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και των αρχών καλής γειτονίας.

Κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Λιβύη. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στον καθορισμένο χρόνο, καθώς και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από την Λιβυη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo