• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η μοτοπορεία των διανομέων της e-food μετά από τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου

lawandorder.gr 24-09-2021 18:44 Τελευταία ενημέρωση: 24-09-2021 18:45
Μοτοπορεία διανομέων / Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi
Η μοτοπορεία των διανομέων της e-food μετά από τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου
Η εταιρεία δεσμεύτηκε για αντικειμενική αξιολόγηση των διανομέων

Δυναμική ήταν η μοτοπορεία των διανομέων της efood σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, μαζί με διανομείς άλλων εταιρειών, λίγες ώρες αφού η εταιρεία ανακοίνωσε τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει για σήμερα η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού. Τα μέλη των δυο σωματείων αποφάσισαν να μην αναστείλουν την απεργία, παρά την ανακοίνωση της efood με την οποία ανακοίνωνε ότι μετατρέπει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου -αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους.

Βέβαια, το χαρακτηριστικό της σημερινής κινητοποίησης ήταν το πανηγυρικό της κλίμα, σε αντίθεση με την οργισμένη κινητοποίηση της Τετάρτης.

Η μαζική αντίδραση των διανομέων, η οποία υποστηρίχθηκε από την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας, ήρθε μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της εταιρείας να μετατρέψει τις συμβάσεις του σε επαγγελματική σχέση freelancers (ελευθέρων επαγγελματιών) και μάλιστα, με την προειδοποίηση ότι αν δεν δεχτούν «δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης».

Παρότι η εταιρεία έκανε λόγο για «λανθασμένη διατύπωση», η αντίδραση ήταν μαζική ενώ η εταιρεία διαβεβαιώνει τους εργαζομένους της ότι βελτιώνει και τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα καθοριστούν και σε συνεργασία με τους διανομείς, ενώ διατηρεί τα διευρυμένα δικαιώματα και τις πρόσθετες παροχές που απολάμβαναν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo