• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συναντίληψη Ελλάδας-Δανίας στο μεταναστευτικό (εικόνες)

lawandorder.gr 23-09-2021 22:06 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2021 22:13
Ο Νότης Μηταράκης με τον Δανό ομόλογό του / Πηγή φωτογραφιών: Υπουργείο Μετανάστευσης
Συναντίληψη Ελλάδας-Δανίας στο μεταναστευτικό (εικόνες)
Με έμφαση στην ανάγκη φύλαξης των συνόρων και ενίσχυσης των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών

Η κοινή γραμμή Ελλάδας και Δανίας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στο σύνολό της η Ευρώπη στο Μεταναστευτικό, επιβεβαιώθηκε κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, στην Κοπεγχάγη και τη συνάντησή του με τον Δανό ομόλογό του, Ματίας Τεσφάγιε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, οι δύο υπουργοί σε δηλώσεις τους διαπίστωσαν συναντίληψη της Ελλάδας και της Δανίας στην εξωτερική διάσταση του μεταναστευτικού, στην ανάγκη αυστηρής φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων και στο ζήτημα των απελάσεων και επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.Ταυτόχρονα, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης και ο Δανός ομόλογός του, Ματίας Τεσφάγιε, συμφώνησαν πλήρως για την παροχή στήριξης από την ΕΕ στις χώρες προέλευσης και διέλευσης, την ανάγκη ενίσχυσης των επιστροφών μέσω της δημιουργίας ενός κεντρικού ευρωπαϊκού μηχανισμού και την ταυτόχρονη ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της FRONTEX.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τεσφάγιε τάχθηκε υπέρ της χρηματοδότησης έργων που συμβάλλουν στην αποτελεσματική φύλαξη των ελληνικών συνόρων, όπως ο φράχτης στον Έβρο, και υποστήριξε την απόφαση της Ελλάδας να ανακηρύξει την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα, καλώντας τις μεσογειακές χώρες να ακολουθήσουν την ίδια πολιτική με τις γειτονικές τρίτες χώρες.

Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης ανήγγειλε πως το επόμενο διάστημα ομάδα από τη Διεύθυνση Επιστροφών και Ανακλήσεων της ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου θα μεταβεί στη Δανία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo