• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Εκτός ελέγχου το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Λεκές της ιστορίας η άλωση της Τριπολιτσάς»

lawandorder.gr 23-09-2021 21:51 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2021 21:51
Άλωση της Τριπολιτσάς / Πηγή φωτογραφίας: twitter τουρκικού ΥΠΕΞ
Εκτός ελέγχου το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Λεκές της ιστορίας η άλωση της Τριπολιτσάς»
Δημοσίευσαν χάρτη με «αίμα»

Εκτός ελέγχου βρίσκονται πλέον οι τούρκοι. Με μία ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, η οποία αλοιώνει κάθε έννοια ιστορικού παρελθόντος, το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλάει για «σφαγή της Τριπολιτσάς» και για «μαύρο λεκέ της ιστορίας».

«Πέρασαν 200 χρόνια από τότε που δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και αλύπητα στην Τριπολιτσά. Η απάνθρωπη αυτή σφαγή, στόχο είχε να μην αφήσει ούτε έναν Τούρκο στην Πελοπόννησο και έτσι πέρασε στην ιστορία ως μαύρος λεκές» αναφέρει η ανάρτηση, η οποία συνοδεύεται από έναν χάρτη της Πελοποννήσου ο οποίος στη θέση της Τρίπολης έχει μία πληγή που αιμοραγγεί.Ως «Άλωση της Τριπολιτσάς» έχει καταγραφεί η κατάληψη της πόλης της Τρίπολης στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, έξι μήνες μετά από την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Η πολιορκία ξεκίνησε τον Ιούνο του 1821 ενώ η κατάληψη τελικά της πόλης είχε ως αποτέλεσμα την σταθεροποίηση της Επανάστασης στο Μοριά και αποτέλεσε τη βάση για την επιτυχή τελική έκβασή της το 1829.

Αναρωτιόμαστε όμως... 

Αν η Άλωση της Τριπολιτσάς ήταν «σφαγή», η Άλωση της Πόλης, τι ήταν; Απελευθέρωση; 

Η πολιτική σπέκουλα και υπερβολή έχει και ένα όριο, ακόμα και για τους τούρκους, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι στην διαστρεβλωση της ιστορίας, δεν έχουν κανένα όριο...

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo