• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Νοσοκομείο Γεννηματά Θεσσαλονίκης: Προς απόλυση οι εργαζόμενες με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

lawandorder.gr 23-09-2021 21:01 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2021 21:02
Πιστοποιητικό εμβολιασμού / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
Νοσοκομείο Γεννηματά Θεσσαλονίκης: Προς απόλυση οι εργαζόμενες με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Πρόκριμα η απόφαση και για άλλους υγειονομικούς οι οποίοι βαρύνονται με αντίστοιχες κατηγορίες
Στο πειθαρχικό συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ παραπέμπονται τέσσερις εργαζόμενες του νοσοκομείου Γεννηματά με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. 
 
Οι τρεις νοσηλεύτριες και η μία διοικητική υπάλληλος κατηγορούνται ότι προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να αποφύγουν την αναστολή εργασίας.
 
Αρχικά, το πόρισμα της ΕΔΕ εξετάστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομειου, το οποίο όμως έκρινε ότι το περιστατικό είναι πέρα από τις αρμοδιοτητές του καθώς αφορά το δημόσιο συμφέρον και πρέπει να εξεταστεί από ανώτερο διοικητικό όργανο, συνεπώς η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Υγειονομική Περιφέρεια και συγκεκριμένα στο πειθαρχικό συμβούλιο.
 
Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι τέσσερις υπάλληλοι δεν κλήθηκαν καν σε απολογία ενώ κατηγορούνται γΙα απιστία προς την υπηρεσία λόγω της ενέργειάς τους.  Η συγκεκριμένη κατηγορία εφόσον γίνει δεκτή από το πειθαρχικό επιφέρει την ποινή της οριστικής απόλυσης ενώ λόγω του δημοσιουπαλληλικού κώδικα, το ΔΣ του νοσοκομείου δεν ήταν αρμόδιο να επιβάλει ποινή για μία τόσο σοβαρή κατηγορία. Η αυστηρότερη ποινή που μπορούσε να επιβληθεί από το νοσοκομείο θα ήταν η τρίμηνη αργία, ποινή όμως χωρίς αντικρισμα καθώς οι εργαζόμενες βρίσκονται ηδη σε ανστολή. 
 
Τέλος, το πόρισμα της ΕΔΕ έχει σταλεί και στον Εισαγγελέα καθώς ερευνώνται και πιθανές ποινικές ευθύνες οι οποίες μπορεί να επιφέρουν και την ποινική δίωξη σε βάρος των τριών νοσηλευτριών και της διοικητικής υπαλλήλου.
 
Εφόσον το πειθαρχικό αποφασίσει την απόλυσή τους, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως δεδικασμένο για αντίστοιχες περιπτώσεις υγειονομικών υπαλλήλων ανά τη χώρα οι οποίοι κατηγορούνται για αντίστοιχα αδικήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo