• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Ξεκίνησε η ανάκριση στον Άρειο Πάγο για το Ν. Παππά και το «ΣΥΡΙΖΑ Channel»

Κατερίνα Μάνθου 23-09-2021 18:38 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2021 18:38
Ο Νίκος Παππάς / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
Ξεκίνησε η ανάκριση στον Άρειο Πάγο για το Ν. Παππά και το «ΣΥΡΙΖΑ Channel»
Πρώτος μάρτυρας ο Κυριάκος Τόμπρας

Με πρώτο μάρτυρα τον οικονομολόγο Κυριάκο Τόμπρα, ξεκίνησε στον Άρειο Πάγο η ανάκριση για την υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Η ανάκριση για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε μετά την άσκηση δίωξης από τη Βουλή σε βάρος του Ν. Παππά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, αδίκημα το οποίο συνδέεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.

Τώρα, ο κ. Τόμπρας ο οποίος κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, είναι πρόσωπο που φέρεται να είχε διαδραματίσει ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, με αναφορά του οποίου ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της ιστορίας και των εκπροσώπων της λιβανέζικης εταιρείας CCC για την προσπάθεια δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel».

Υπενθυμίζεται ότι το όλο θέμα έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Καλογρίτσα, ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν τρία εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo