• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Καταλήψεις στην Καλαμάτα: Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιο του σχολείου (Βίντεο και φωτογραφίες)

lawandorder.gr 23-09-2021 15:00 Τελευταία ενημέρωση: 23-09-2021 15:01
Το χρηματοκιβώτιο του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας / Πηγή φωτογραφίας: tharrosnews.gr
Καταλήψεις στην Καλαμάτα: Παραβίασαν ακόμα και το χρηματοκιβώτιο του σχολείου (Βίντεο και φωτογραφίες)
«Λάτρεις» της μάθησης οι βάνδαλοι

Οι εικόνες που αντίκρισαν οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ και του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας μετά τη λήξη των καταλήψεων στα δύο σχολεία ήταν αποκαρδιωτικές. 

Η Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ κα Ελένη Θεοδωράκου μιλώντας στην τοπική εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ, ανέφερε πως τα περισσότερα τζάμια, ειδικά στο ισόγειο του κτιρίου έχουν σπάσει καθώς οι καταληψίες ήθελαν να πάρουν από το εσωτερικό των αιθουσών θρανία ώστε να δημιουργήσουν οδοφράγματα πίσω από τις εισόδους του σχολείου.Αναφορικά με το αν αυτοί που έκαναν τις ζημιές ήταν μαθητές ή όχι η κα Θεοδωράκου είπε ότι δεν μπόρεσε να διακρίνει τα πρόσωπα όσων ήταν εντός, αφού στα κάγκελα είχε τοποθετηθεί μουσαμάς. Όταν, δε, πλησίαζε στα κάγκελα, αυτοί που βρίσκονταν μέσα φορούσαν κουκούλες.

Για τα επεισόδια που καταγγέλθηκαν από γείτονες, η Δ/ντρια του ΕΠΑΛ ανέφερε ότι στο σχολείο το βράδυ μπαίνουν εξωσχολικοί καθώς η περίφραξη είναι από ελλιπης έως, σε ορισμένα σημεία, ανύπαρκτη. Επιπλέον, οι δράστες κατέστρεψαν και τις κάμερες που υπήρχαν στο σχολείο ώστε να μη καταγραφούν τα χαρακτηριστικά τους.Παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο του 1ο ΓΕΛ 

Με τη λήξη της κατάληψης στο 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας, ο Δ/νης του σχολείου εκτός από τις καταστροφές χιλιάδων ευρώ που αντίκρισε, διαπίστωσε ότι είχε παραβιαστεί και το χρηματοκιβώτιο του σχολείου το οποίο ήταν τοποθετημένο στο γραφείο του.

(Με πληροφορίες και φωτογραφίες από το tharrosnews.gr)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo