• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Επίσκεψη Μηταράκη σε Δανία και Ισπανία

lawandorder.gr 23-09-2021 13:37
Ο Νότης Μηταράκης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Επίσκεψη Μηταράκη σε Δανία και Ισπανία
Ο υπουργός βρίσκεταί στην Κοπενγχάγη, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Δανίας, κ. Mattias Tesfaye

Στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης της Δανίας, κ. Mattias Tesfaye.

Η ατζέντα στη συνάντηση των κ.κ. Μηταράκη και Tesfaye Tesfaye, περιλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, την αποτελεσματική προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Εν συνεχεία, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, συνοδευόμενος από τον Δανό ομόλογό του θα επισκεφθεί την Υπηρεσία Eπιστροφών, τα εργαστήρια του Εθνικού Κέντρου Ταυτοτήτων και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Επιστροφών του Sjaelsmark.

Tην Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο κ. Μηταράκης, θα μεταβεί στην Μάλαγα, όπου θα συμμετάσχει στη επίσημη Συνάντηση των κρατών - μελών των ΜΕD 5 (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Κύπρος), προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς η πορεία των διαπραγματεύσεων για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και να καθοριστούν οι μελλοντικές κινήσεις του αρραγούς μετώπου που έχουν διαμορφώσει οι πέντε χώρες.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση των Υπουργών των κρατών μελών της ΕΕ και χωρών πρώτων υποδοχής MED 5 στη Μάλαγα είναι η δεύτερη συνάντηση, μετά από αυτήν του περασμένου Μαϊου στην Αθήνα, που είχε γίνει με πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη και στην οποία είχαν λάβει μέρος ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo