• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και μελών κυκλώματος διακινητών

lawandorder.gr 22-09-2021 19:52 Τελευταία ενημέρωση: 22-09-2021 20:01
Σκάφος του Λιμενικού / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
Συλλήψεις παράνομων μεταναστών και μελών κυκλώματος διακινητών
Οι δέκα αλλοδαποί επιβαίνοντες δεν είχαν άδεια εισόδου στη χώρα

Στη σύλληψη δύο ατόμων 63 ετών και 55 ετών, μελών οργανωμένου κυκλώματος διακινητών, καθώς και των 10 αλλοδαπών που μετέφεραν, προχώρησε το Λιμενικό της Πύλου. Οι κατηγορούμενοι κυβερνήτες μετέφεραν μετανάστες από την Τουρκία στην Ιταλία.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών στελεχών του Λιμεναρχείου Πύλου σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε επιβατηγό-τουριστικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 10 αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες και δύο αλλοδαποί ηλικίας 63 και 55 ετών ως κυβερνήτες.
 
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι ως άνω αλλοδαποί κυβερνήτες είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος μεταφοράς παράνομων μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία οι οποίοι και συνελήφθησαν, ενώ οι δέκα  αλλοδαποί  επιβαίνοντες  έφεραν ταξιδιωτικά έγγραφα χωρίς την προβλεπόμενη άδεια εισόδου στη χώρα. Οι δέκα αλλοδαποί ήρθαν σε επαφή με διακινητές στις χώρες τους οι οποίοι τους κανόνισαν την μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη κι έπειτα τους επιβίβασαν σε σκάφος που τους υπέδειξαν με κυβερνήτες τους δύο ως άνω αλλοδαπούς διακινητές με σκοπό την μεταφορά τους στην Ιταλία, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό τουλάχιστον των 5.000 δολαρίων έκαστος.
 
Επιπρόσθετα, το σκάφος είχε ναυλωθεί από τον έναν από τους δύο κυβερνήτες διακινητές στον Βόλο, ο οποίος το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου πραγματοποιηθεί η παράνομη μεταφορά των αλλοδαπών.
 
Από το Λιμεναρχείο Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος, ενώ από την Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Πύλου, εξετάζονται όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων μελών του υπόψη κυκλώματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo