• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Πλεύρης από Κοζάνη: Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν - Δεν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα

lawandorder.gr 22-09-2021 17:37 Τελευταία ενημέρωση: 22-09-2021 17:42
Ο Θάνος Πλεύρης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Πλεύρης από Κοζάνη: Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν -  Δεν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα
«Η παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με την λήψη περιοριστικών μέτρων», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Προβληματισμό για τη στασιμότητα των εμβολιασμών εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, και των Δημάρχων από τις 4 ΠΕ Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών Φλώρινας.

«Η παρουσία μου στην Κοζάνη δεν συνδέεται με την λήψη περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της νόσου, τα περιοριστικά μέτρα δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κοζάνη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του περιφερειάρχη Γ. Κασαπίδη, των αντιπεριφερειαρχών, των δημάρχων και των επικεφαλής των Κέντρων Υγείας της Δυτ. Μακεδονίας.

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι «η Βόρεια Ελλάδα και ορισμένες περιοχές της υπολείπονται του πανελλαδικού ποσοστού των εμβολιασμένων και με την συνεργασία των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσουμε ορισμένους από τους δείκτες που στη Δυτική Μακεδονία είναι πίσω».

Σε ότι αφορά τα συνολικά ποσοστά των εμβολιασμών ανέφερε ότι στις ηλικίες των 60 ετών και άνω το ποσοστό εμβολιασμένων είναι 80%, και στους ενήλικες το ποσοστό είναι μεταξύ του 69%-70% του πληθυσμού.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «το 92% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι» ενώ απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Σημείωσε ότι η εμπειρία να νοσηλευτεί κάποιος στην ΜΕΘ είναι εντελώς βιωματική και πρόσθεσε ότι «το ποσοστό του 30 % των ανεμβολίαστων πολιτών παράγει το 92% των ασθενών στις ΜΕΘ». Τέλος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να επεκτείνει το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Στο κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μια μικρή ομάδα υγειονομικών που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας (λόγω μη εμβολιασμού τους) υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα τον Yπουργό Yγείας ενώ μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Πλεύρης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.grb

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo