• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Περιπέτεια για 49 επιβάτες του «Αραμπέλλα» που έπλεε ακυβέρνητο στον Θερμαϊκό

lawandorder.gr 22-09-2021 16:09 Τελευταία ενημέρωση: 22-09-2021 16:09
Πλοίο του Λιμενικού / Φωτογραφία: Eurokinissi
Περιπέτεια για 49 επιβάτες του «Αραμπέλλα» που έπλεε ακυβέρνητο στον Θερμαϊκό
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου

Μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο σκάφος «Αραμπέλλα», το οποίο πραγματοποιεί δρομολόγια στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Στις 22:20 το βράδυ ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ” Ν.Θ. 314 στην θαλάσσια περιοχή 300 μέτρων από το κρηπίδωμα Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης – Θερμαϊκού κόλπου. Το Λιμενικό Σώμα ενημέρωσε ο κυβερνήτης του σκάφους.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ρ/Κ πλοίο, μία Ε/Γ Λάντζα και από ξηράς δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Οι σαράντα εννέα επιβάτες του σκάφους μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στην Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκαν στο κρηπίδωμα του Λευκού Πύργου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ το ”ΑΡΑΜΠΕΛΛΑ” ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό πλοίο στον λιμένα Θεσσαλονίκης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί ενώ κινήθηκε η διαδικασία για επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo