• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Υπόθεση Λιγνάδη: Κατατίθεται αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης

Κατερίνα Μάνθου 22-09-2021 09:57 Τελευταία ενημέρωση: 22-09-2021 10:25
Δημήτρης Λιγνάδης / Φωτογραφία: Eurokinissi
Υπόθεση Λιγνάδη: Κατατίθεται αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης
Σύμφωνα με τον Αλ. Κούγια

Για κωμικές στο κατηγορίες «περί δήθεν διαπράξεως βιασμών από τον εντολέα μας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη.

Μάλιστα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κούγιας αναφέρει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για τέσσερις υποθέσεις βιασμού, τις αμέσως  «θα προσφύγει ενώπιον του αρμοδίου Δικαστικού Συμβουλίου και θα ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους».

Ο κ. Κούγιας εξέδωσε την  συγκεκριμένη ανακοίνωση μετά την έκδοση βουλεύματος που έκρινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει νέα προφυλάκιση για το Δημήτρη Λιγνάδη για δυο νέες καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό για τις οποίες ο ίδιος είχε απολογηθεί στην ανακρίτρια το περασμένο καλοκαίρι. Την ίδια άποψη, ότι δηλαδή δεν θα πρέπει να υπάρξει νέα προφυλάκιση για το Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο νέες καταγγελίες σε βάρος του, είχε εκφράσει και η ανακρίτρια που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη δικογραφία. Ωστόσο, ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε ασκήσει έφεση στο σχετικό βούλευμα. Εν τέλει, η διαφωνία λύθηκε με το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να αποφαίνεται ότι δεν χωρεί νέα προφυλάκιση για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Πλέον, μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως σημειώνει ο κ. Κούγιας στην ανακοίνωσή του, ο κατηγορούμενος ηθοποιός, θα αιτηθεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κ. Κούγια αναφέρει τα εξής: «Όπως είναι γνωστό, το Δικαστικό Συμβούλιο, που εξέτασε την έφεση του κου Εισαγγελέα Εφετών κατά της αποφάσεως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο είχε δικαιώσει τη νομική άποψη του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της 19ης Τακτικής Ανακριτού κας Μπάκα περί του ότι και από απόψεως στοιχείων, αλλά και δικονομικά δεν δικαιολογείτο νέα προσωρινή κράτηση, λόγω δύο νέων κωμικών στο περιεχόμενο κατηγοριών περί δήθεν διαπράξεως βιασμών από τον εντολέα μας, επίλεκτο ηθοποιό και σκηνοθέτη κο Δημήτριο Λιγνάδη, επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο και με ανώτερους Δικαστές τις απόψεις του εντολέως μας και της κας Ανακρίτριας και το μόνο, το οποίο ανεδείχθη είναι ότι χωρίς καμία νομική και ουσιαστική αιτιολογία είδαμε τη συνέχεια μιας απαράδεκτης νομικά και δικονομικά εισαγγελικής προσπάθειας (η εισαγγελική αρχή είναι αδιαίρετη) να εξοντωθεί ο εντολέας μας και να συνεχιστεί η χωρίς αξιόπιστα στοιχεία προσωρινή του κράτηση.

Όπως είναι γνωστό, ήδη από τις διάφορες τοποθετήσεις του κου Αλεξίου Κούγια, εις βάρος του εντολέως μας έχει ασκηθεί μια παράνομη – άκυρη ποινική δίωξη, χωρίς ποτέ, όπως απαιτεί ο νόμος, να κληθεί σε προκαταρκτική εξέταση και, αφού του δοθούν όλα τα στοιχεία, να δώσει εξηγήσεις και έχει εκδοθεί ένα απαράδεκτο ουσιαστικά και νομικά ένταλμα συλλήψεως, βάσει του οποίου παράνομα συνελήφθη και κρατείται.

Όπως είναι γνωστό, ο εντολέας μας κρατείται προσωρινά παρά το ότι με ιδιαίτερα αξιόπιστους μάρτυρες (υπουργούς, εκδότες, δικαστές, επιστήμονες, έγγραφα) κονιορτοποίησε τις κατασκευασμένες  εις βάρος του κατηγορίες από εντελώς αναξιόπιστους δήθεν βιασθέντες, τους οποίους έχει μηνύσει και μέχρι σήμερα σεβόμενος την κρίση της κας Ανακρίτριας δεν προσέφυγε κατά του εντάλματος της προσωρινής κρατήσεώς του σε κανένα ανώτερο δικαστικό όργανο.

Μετά τη χθεσινή δικονομική και ουσιαστική δικαίωσή μας τις επόμενες αμέσως ημέρες ο αθώος εντολέας μας θα προσφύγει ενώπιον του αρμοδίου Δικαστικού Συμβουλίου και θα ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κρατήσεως με ή χωρίς περιοριστικούς όρους».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo