• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Διεθνείς αγορές: Μετοχές και τιμές εμπορευμάτων ανακάμπτουν μετά το χθεσινό ξεπούλημα

lawandorder.gr 21-09-2021 19:57
Διεθνείς αγορές: Μετοχές και τιμές εμπορευμάτων ανακάμπτουν μετά το χθεσινό ξεπούλημα
Ο δείκτης παγκόσμιων μετοχών της MSCI σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,14%, έχοντας υποχωρήσει κατά 1,6% χθες

Σημείωσε νωρίτερα άνοδο 1% ο δείκτης STOXX με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές μετοχές, όπως και τα futures στη Wall Street, αφού ο S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν χθες τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση τους από τον Μάιο.

Τόσο τα γερμανικά όσο και τα αμερικάνικα ομόλογα, για τα οποία υπήρχε μεγάλη ζήτηση λόγω του χθεσινού ξεπουλήματος στις χρηματιστηριακές αγορές, είδαν τις αποδόσεις τους να μειώνονται κατά 2 και 3 μονάδες βάσης, αντίστοιχα.

Ο δείκτης παγκόσμιων μετοχών της MSCI σημείωσε νωρίτερα άνοδο 0,14%, έχοντας υποχωρήσει κατά 1,6% χθες.

Οι ασιατικές μετοχές κατέγραψαν πτώση νωρίτερα, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί κατά 0,1% και τον ιαπωνικό Nikkei να επιστρέφει, ύστερα από αργία στην αγορά, με πτώση 2%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Το κινεζικό γιουάν κινείτο σταθερά στη διαπραγμάτευσή του εκτός της ηπειρωτικής Κίνας, ανακτώντας μέρος των απωλειών, που χθες το οδήγησαν σε χαμηλό τριών εβδομάδων.

Η μετοχή της Evergrande σημείωσε πτώση 0,4%, με το ενδιαφέρον να στρέφεται τώρα στην Πέμπτη, όταν η εταιρεία πρέπει να καταβάλει πληρωμές τόκων ομολόγων. Σε επιστολή του προς το προσωπικό της εταιρείας, ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και θα «εξέλθει από την πιο σκοτεινή στιγμή του».

Οι αυστραλιανές μετοχές σημείωσαν άνοδο 0,35%, καθώς οι μεταλλευτικές BHP και Rio Tinto επιχείρησαν να ανακάμψουν από το χθεσινό χαμηλό εννεαμήνου εν μέσω φόβων για τη ζήτηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google Newsγια να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo